Plofkrakers verongelukken op A12: twee doden

Bij een achtervolging vanuit het Duitse Emmerich is vanmorgen een Audi met plofkrakers verongelukt. Twee inzittenden overleefden de klap niet, een derde wist te vluchten.

Audi RS3

In het Duitse Emmerich pleegden drie kansenparels vannacht een plofkraak. Op de foto's van de geldautomaat is te zien dat die nog intact is. De kraak mislukte, omdat de geldautomaat zelf alarm sloeg. Het drietal, dat op camerabeelden werd vastgelegd, ging ervantussen in de Audi RS3 die ze eerder gestolen hadden (ze hadden niet eens de moeite genomen om het kenteken te vervangen).

Op hun vlucht ging het vlak over de Nederlandse grens bij Zevenaar mis. De Audi reed tegen een vrachtwagen aan en kwam in een greppel terecht. Twee van de inzittenden overleefden de dubbele klap niet. Een derde kwam er beter af en wist de benen te nemen. Het blijkt om een man van 1,80 meter te gaan met donkere kleding en lang haar.

Op de beelden is te zien dat van de Audi niet veel meer over is. Des te opmerkelijker is het dat alsnog iemand het ongeluk overleefde. Het is in ieder geval voor de statistieken zo dat het plegen van plofkraken in 2020 al dodelijker is in Nederland dan het coronavirus, twee tegen nul.