BMW 8 Serie Golden Thunder Edition: waarom zouden alleen tuners lelijke auto's maken?

Met de BMW 8 Serie Golden Thunder Edition laat BMW zien dat ze echt alles doen met hun wagens om er geld mee te verdienen. Ja, zwart en goud is een toffe kleurcombinatie, maar voornamelijk op een F1-wagen, dit ziet er toch wel heel erg Tony Montana uit.

BMW 8 Serie

Dankzij BMW Individual kan BMW ervoor zorgen dat niet alle aftermarket-centjes van de klanten in de zakken van tuners verdwijnen. Het Münchense bedrijf heeft zelf ook een afdeling die lelijke stukken plastic en stickers voor hun modellen verkoopt. Neem de BMW 8 Serie Golden Thunder Edition.

De goudkleurige opsmuk voor de 8 Serie is verkrijgbaar voor alle varianten van de auto. In de Golden Thunder Edition krijgt de auto naar keuze een Sapphire Black Metallic of Frozen Black Metallic laklaag. om het geheel wat meer het cachet van een bordeel te geven worden her en der stukken goudkleurige verf toegevoegd.

Om niet helemaal te goudkleurig over de weg te gaan, hebben de remmen zwarte klauwen gekregen. De gouden wielen onder de BMW kunnen we wel waarderen, maar de gouden lijnen in de voorbumpers en op de zijskirts zijn too much. Om nog maar te zwijgen over de gouden spiegelkappen.

Uiteraard heeft ook het interieur allerlei opzichtige goudkleurige details meegekregen. En omdat dat natuurlijk niet genoeg is, zijn de bedieningselementen van de Bowers & Wilkins geluidssysteem van glas. Net echt Swarovski.

De zwartgouden protsmobielen rollen vanaf september in een gelimiteerde oplage van de band in Dingolfing.