Driekwart stoelen onbezet bij Indy 500

Wie dit jaar Fernando Alonso tegen Rinus van Kalmthout wil zien racen is waarschijnlijk aangewezen op de TV. De kans dat u het gebeuren ter plekke gaat zien is weer wat geslonken, want de Indianapolis Motor Speedway laat maar een kwart van het maximaal aantal toeschouwers binnen. Corona uiteraard.

Fernando Alonso

De angst voor een massale 'tweede golf' zit er goed in. In Amerika worden de nieuwe lockdowns alweer afgekondigd en ook Roger Penske lijkt nu wat terug te krabbelen met de Indy 500. Penske is eigenaar van zowel het hele Indycar-circus, als van de Indianapolis Motor Speedway waar de Indy 500 wordt verreden.

Nadat hij aanvankelijk aankondigde dat de helft van de stoeltjes bezet zou worden tijdens de legendarische race, heeft hij nu nog beperktere bezoekersaantallen aan laten kondigen. Op 23 augustus mag maar een kwart van het aantal stoelen op de tribunes bezet worden. Ook moeten alle bezoekers een mondmasker voor en wordt fans van boven de 65 aangeraden om niet te komen. Als ze al een kaartje gekocht hebben, kunnen ze hun geld terugkrijgen.

Fans die toch niet komen verliezen hun voorrangsstatus voor 2021 niet. En ook het aantal bezoekers in de vip-lounges en op het binnenterrein wordt gereduceerd. "We want to demonstrate that even under current circumstances, people can gather with carefully planned procedures in place so we don't have to go back to shutting down our country and our community."

Hoewel het luchtruim zich weer langzamerhand opent, lijken bovenstaande maatregelen uit te sluiten dat u even naar Indianapolis gaat afreizen. Fans van Fernando Alonso en Rinus van Kalmthout zijn deze augustusmaand dus aangewezen op hun televisie voor de Indy 500. Jammer, maar het is in ieder geval veilig.