Redneck Cybertruck-replica met big block te koop

Geen zin meer om te wachten op de Tesla Cybertruck? Dan biedt deze betaalbare zelfbouw replica de uitkomst. Je moet hem alleen nog even afmaken.

Redneck Cybertruck-replica met big block te koop

Als leider op het gebied van EV's maakt Tesla hele mooie dingen. Een daarvan is beloftes. Naast de S3XY-reeks zou Tesla de Semi, Roadster en Cybertruck binnenkort op de markt gaan brengen. Het is ondanks alle hype en honderduizenden reserveringen de laatste tijd alleen akelig stil rond deze beloofde modellen. Mocht je zat zijn van het constante uitstellen van ome Elon dan kun je je slag slaan op Facebook Marketplace.

Replica-project

Daar vinden we namelijk sinds vandaag een onafgemaakt Cybertruck replica-project. Zo te zien is de truck gebaseerd op een ruw doorgezaagde Chevrolet C/K 3500 van eind jaren '90. Aangezien dat model een ouderwets stalen ladderchassis heeft maakt het voor de stijfheid niet veel uit.

De grove uitlijn van de Cybertruck-koets is al aanwezig, maar structureel is er nog niet veel aan gedaan. Verkoper Clayton Van Scoten legt uit dat er eerst een rolkooi in moet om de boel wat stevigheid te geven.

Big block

Dankzij de heavy duty-basis heeft de replica nog een ouderwetse, extreem inefficiente big block V8 in het vooronder. Afhankelijk van het bouwjaar is dat een 7,4 liter met tussen de 230 en 290 pk, en koppel van 522 tot 556 Nm. Daar ga je de cijfers van de Cybertruck dus niet mee halen, maar het klinkt wel een stuk beter.

Het vermogen gaat gewoon naar de vier achterwielen via een viertraps automaat. De wielen en banden zijn geleend van een militaire Humvee en zijn letterlijk en figuurlijk zo goed als bulletproof. Aan de voorkant zijn speciale draagarmen gemaakt om de wielen op gelijke breedte met de dubbel achteras te krijgen.

De V8 maakt meer herrie dan vermogen.
De wielen zijn bulletproof.

Even afmaken

In een YouTube-filmpje laat Van Scoten weten dat het hem niet zoveel uitmaakt wat er met de 'Cybertruck' gebeurt. Het project is in zo'n vroeg stadium dat je er van alles mee kan doen. Dikke rokende Cummins turbodiesel erin? Tuurlijk. Modderrunner of brute offroader van maken? Waarom niet. Daarbij meldt Clayton nog even fijntjes dat je het best bescheiden kan houden en de truck gewoon kan gaan gebruiken voor woon-werk verkeer, of als enorme mobiele billboard.

Natuurlijk moet er nog wel een hoop gebeuren. De body moet grotendeels nog gefabriceerd worden, al zijn er al panelen voor de niet-bestaande deuren aanwezig. Naast de body en rolkooi zul je een interieur, lichten een paar kilometer aan bedrading en alle bijbehorende artikelen bij elkaar moeten zoeken. De airco doet het gelukkig nog wel.

Zo had de Cybertruck moeten worden

Ebay-reject

De Cybertruck-Chevy kwam afgelopen september al op Ebay terecht, maar werd daar niet verkocht. Sinds vandaag staat hij daarom op Facebook Marketplace. Voor een gezonde 6500 dollar kan dit interessante project van jou zijn. Dat is omgerekend zo'n €5400. Prima te doen dus. Moet je nog wel even een boot regelen.

De kont van de truck is gezegend.
De deurpanelen krijg je er gratis bij.
Algemeen
  • Clayton Van Scoten via Facebook