De Ferrari SF21 is een beetje groen

Ferrari verrast vriend en vijand met een originele livery...of toch niet. De SF21 is meer van hetzelfde, maar toch een beetje anders.

De Ferrari SF21 is een beetje groen

Ferraris nieuwe wapen voor 2021 is zoals te verwachten gewoon weer rood. Daar is dus niet veel veranderd. Wel zien we dat de staart van de auto een donkere kleur gekregen heeft. Het lijkt dezelfde tint te zijn die de Scuderia op de SF1000 toepaste om hun duizendste Grand Prix te vieren op Mugello vorig jaar. Buiten dat is het controversiële Mission Winnow logo door het neefje van de ontwerpen ingekleurd met een felgroene viltstift. Waarom Ferrari dat nodig vond is nog niet bekend. Wat ons betreft is het een nogal storende kleurencombinatie.

Revanche

De SF21 moet Ferrari uit het diepe gat helpen waar het roemruchte merk vorig seizoen in viel. De SF1000 was niet alleen veel te langzaam op het rechte stuk, maar vaak ook lastig te besturen. Zeker in de handen van viervoudig wereldkampioen Sebestian Vettel. Charles Leclerc kon vaak meer uit de auto halen, maar dat ging meestal ten koste van de banden. Ondanks het gat met Mercedes en Red Bull wist de Monegask toch nog twee podiums te scoren. Voor Vettel bleef het bij een enkele derde plaats in Turkije.

Nieuw bloed

Nu Sebastian een nieuw nestje heeft bij Aston Martin gaat Ferrari verder met nieuw bloed. Carlos Sainz Jr. is bij McLaren weggetrokken om waarschijnlijk tweede viool te gaan spelen naast golden boy Leclerc. Aangezien de auto's dit seizoen voor zestig procent gelijk zijn aan die van vorig jaar heeft de Spanjaard geen makkelijke taak. Veel van het vergiftigde DNA van de SF1000 zal waarschijnlijk overgedragen worden aan de SF21.

Nieuwe motor

De grote hoop van alle Ferrari-teams is de veelbelovende nieuwe motor. De herziene power unit moet Ferrari terug naar de top brengen zonder opnieuw de regels te breken. Aan de hand van de (later haastig teruggetrokken) uitspraken van ex-F1 coureur en FIA-official Mika Salo zouden we kunnen afleiden dat dat inderdaad gaat lukken. De Ferrari-motor van 2020 zou volgens de Fin op instructie van de FIA teruggedraaid zijn als verkapte straf. De tijd zal het leren of de Scuderia daadwerkelijk weer mee kan doen voor de titels.

Formule 1
  • Ferrari