Mafkees parkeert Alfa Spider via trap voor fietsenstalling: 'Ik moet de trein halen'

Een haastige Alfa-rijder in Deventer vond het niet nodig om een parkeerplek te zoeken. De man parkeerde zijn cabrio doodleuk voor de deur van de fietsenstalling.
Mafkees parkeert Alfa Spider via trap voor fietsenstalling: 'Ik moet de trein halen'

Het is een oud gezegde, maar het klopt nog steeds: haastige spoed is zelden goed. De Alfa-coureur die zijn Spider voor de deur van de fietsenstalling op station Deventer zette mag de spreuk nog wel eens een keer nalezen. De man vloog met zijn Italiaanse bolide via de fietssporen de trap af, zette de Spider op slot en rende het station in om de trein te halen.

Midden op de trap

Volgens lokale krant De Stentor is de bestuurder van de Alfa Romeo de 68-jarige gepensioneerde juridisch adviseur Nico Mulder. De man verklaarde op weg te zijn geweest om te ondersteunen bij een faillissementszaak. Mulder was zo haastig dat hij zijn auto halverwege de trap al wilde laten staan. Django, een medewerker van de fietsenstalling, merkte de cabrio op en zag meteen dat achteruit terugrijden geen optie meer was.

Hij schoot daarom te hulp, zo verklaarde hij aan De Stentor: "Toen wilde die man daar al uit stappen en zijn auto laten staan. Hij moest de trein halen, zei hij, en maakte aanstalten. Pas toen had hij door dat hij op een trap stond. Heel vreemd. Ik zei dat hij zijn auto zo niet kon laten staan. Dat het dan misschien beter was als hij zijn auto naar beneden reed."

Geen paniek

Ondanks de vreemde situatie en de enorme haast leek meneer Mulder volgens Django niet onder de indruk: "Hij reed de auto naar beneden. Schampte nog de muur. En stopte toen. Stapte uit en liep weg. Hij moest en zou de trein halen. Hij was helemaal niet in paniek. Hij wist wat hij deed. Had een dikke sigaar in zijn mond. Hij zei dat hij een boete wel zou betalen en was weg. De auto deed hij op slot."

Netjes opgehaald

Terwijl meneer Mulder zijn trein alsnog instapte zat Django met een vreemde Alfa voor zijn deur. Met een telefoontje naar de NS-meldkamer probeerde hij de situatie op te lossen, maar dat bleek uiteindelijk toch niet nodig: "Ik heb de NS-meldkamer gebeld. Die hebben het kenteken gecheckt. Maar verder kwamen we niet, want toen kwam er een jongen van een garage. Die had de sleutel van de auto. Hij stapte in en reed weg, via het fietspad dat geleidelijk omhoog de Leeuwenbrug op loopt. Al met al heeft een kleine twee uur geduurd."