Joe Biden wil 'The Beast' vervangen met elektrische limo 

De beroemde Cadillac One pantserlimo is te smerige voor president Biden.

Joe Biden wil 'The Beast' vervangen met elektrische limo 

Als eigenaar van een klassieke Corvette C2 is Joe Biden een echte autofanaat te noemen. Toch houdt hij er een flink progressief programma op na wat betreft de autoindustrie. Net zoals Europa moet het Amerika van Biden zich vol gaan inzetten om de overstap naar elektrisch rijden mogelijk te maken. Een dikke middelvinger naar ome Trump dus.

Tegenstrijdig

Met die benzineslurpende Corvette en 'The Beast', de bekende presidentiele pantserlimo in het achterhoofd lijken die plannen echter een beetje tegenstrijdig. Dat vond de pers ook bij het traditionele vragenuurtje.

Nadat Biden een uitgebreide promo gedaan had voor de nieuwe elektrische Ford F-150 Lightning kwam de vraag op wat de president van plan was met zijn gigantische Cadillac. Vanaf Air Force One (lekker groen!) gaf persvoorlichter Jen Psaki aan dat Biden druk bezig is met plannen voor een elektrische limo.

Gepantserde diesel truck

Een ElektroBeast is natuurlijk een leuk idee, maar de praktische invulling ervan is nog niet helemaal duidelijk. De huidige Cadillac One is gebaseerd op het platform van de Chevrolet Kodiak/GMC TopKick truck en is uitgerust met een flinke 6.6 liter Duramax turbodiesel V8. Het gewicht wordt geschat tussen de 6.800 en 9.100 kilo.

Mooie slogans

Om dezelfde prestaties en hetzelfde rijbereik te realiseren als de oude zal de elektrische versie door enorme accupakketten waarschijnlijk nog veel zwaarder worden. Concrete plannen zijn er dan ook niet, maar het staat wel leuk in de media.

Andere mooie slogans zijn een budget van $174 miljard voor de overstap naar CO2-neutraal vervoer, waaronder $100 voor subsidies en $15 miljard voor nieuwe laadpalen. Daarnaast moet Amerika weer een zakenoorlog gaan starten met China, dit keer op het gebied van accuproductie.

Elektrisch
  • General Motors