Prior Design geeft voorproef van widebody Golf 8

Zat van je ingetogen Golf? Prior Design is druk bezig om een dikke bodykit te ontwikkelen. De vraag is alleen: vierkant of rond?

Prior Design geeft voorproef van widebody Golf 8

De Volkswagen Golf is nooit een auto geweest die bedoeld is als een echte agressief gelijnde nekkendraaier. Zelfs in de meest extreme uitmonstering kun je met een (standaard) Golf prima voor komen rijden. Als het aan Prior Design ligt komt daar voor binnenkort verandering in. Na kits voor de Audi Coupe en Dacia Duster is de Duitse tuner aan de slag gegaan met een widebody voor de nieuwste Golf.

Rond of vierkant?

Prior begint met de GTI als basis, maar de kit past natuurlijk ook gewoon op je 1.5 TSI. We zien een fikse voorbumper met splitter, een vrij subtiele dakspoiler, zwarte multispaaks Borbet-wielen, een uitgesproken diffuser en bovendien enorme ronde wielkastverbreders. Over dat laatste is Prior Design er trouwens nog niet helemaal uit. Naast de ronde optie overweegt de tuner een vierkante variant die doet denken aan de klassieke Audi quattro en de Polo R WRC rallywagen.

Prior gaat voor rond

Over prijzen laat bedrijfsleider Andreas Belzek nog niets weten, maar zijn voorkeur spreekt hij alvast wel even uit. Volgens Andreas is de ronde kit toch echt de beste. Mocht je meer echter van hoeken houden dan is dat ook geen probleem. Hij zorgt in ieder geval dat alles perfect past. Welke kit zou jij onder je Golf gooien? Wij twijfelen nog.

Cargasm
  • Prior Design