Lamborghini Countach revival wordt 800+ pk hybride

Het icoon van de seventies en eighties komt dit jaar nog terug. Op basis van de Aventador komt Lamborghini met een hybride Countach hommage.

Lamborghini Countach revival wordt 800+ pk hybride

Lamborghini trapte in 1966 persoonlijk het tijdperk van de moderne supercar af met de Miura. Het middenmotor-concept was radicaal, maar de sensuele ronde vormen waren nog vrij klassiek. Dat veranderde allemaal in 1971 met de presentatie van het Countach LP500 prototype op de Autosalon van Geneve.

Meestertalent Marcello Gandini overtrof zichzelf door een futuristische wigvorm om een dit keer in de lengte geplaatste V12 te tekenen. Bovendien bedacht hij een van de beste manieren om een deur te openen. In 1974 ging de auto vrijwel ongewijzigd in productie. De Countach maakte zo'n indruk dat de V12-modellen van het merk in grote lijnen hetzelfde concept volgen.

50 jaar

Met het vijftig jarig jubileum in het vooruitzicht hebben de Italianen een hommage bedacht: er komt een nieuwe Countach. Het model zal zoals alle moderne V12 Lambo's afgeleid zijn van de Aventador, maar krijgt de hybride techniek van de exotische Sián mee. Dat betekent een 785 pk sterke 6,5 liter V12 gekoppeld aan een 37 pk elektromotor op de achteras. In plaats van een zware accu gebruikt het systeem een supercapacitor waarin energie razendsnel opgeslagen en afgegeven kan worden. Een vergelijkbaar concept werd tussen 2012 en 2016 gebruikt door Toyota voor hun LMP1-wagens.

Prachtige impressie

Veel meer dan een silhouet onder een grijze hoes heeft Lamborghini ons nog niet laten zien, maar via de handige tekenaar ARC Design hebben we alvast een goede impressie. Zijn 'Countach50' integreert op een smaakvolle manier de proporties van het oude prototype met de afmetingen van een Aventador.

Dat is geen eenvoudige klus: de moderne Lambo is bijna een meter langer, dertig centimeter breder en tien centimeter hoger dan zijn krappe voorvader.

Op het echte werk zullen we nog een week of twee moeten wachten, maar tot die tijd staren we verlekkerd naar ARC's werk. Het is te hopen dat het officiële ontwerp in beetje in de buurt komt.

Nieuws
  • ARC Design, Lamborghini