Kijktip: Le Mans Endurance Racing Legends

Op de ochtend voor de grote race is er nog veel meer te genieten op het circuit van Le Mans. Onder de Endurance Racing Legends vlag komen de prototypes en GT's van weleer in actie. Geen hybrides en downsizing, maar gewoon ouderwetse herrie.

Kijktip: Le Mans Endurance Racing Legends

Oudere racewagens blijven toch een magische aantrekkingskracht op ons hebben. Helaas verdwijnen ze vaak achter slot en grendel om te verstoffen in een opslag of een museum. Bij de Endurance Racing Legends-serie doen ze juist precies het tegenovergestelde. Alle prototypes en GT's uit het verleden worden gerestaureerd en vervolgens zo hard mogelijk rondgestuurd op diverse Europese circuits. Dit weekend is Le Mans aan de beurt.

LMP1, GT1, GT2 en meer

Maar liefst 57 auto's staan ingeschreven voor de editie van 2021. Het startveld gaat van de exotische Bentley Speed 8 LMP tot mindere goden als de Porsche 993 GT2 Evo. Verdere bijzondere deelnemers zijn de Porsche 911 GT1 Evo, vijf Aston Martin DBR9's, een Trans Am Mustang, de Toyota Supra GT2 en een in Red Bull-kleuren uitgedoste Maserati MC12 GT1. De Italiaanse super-GT heeft vandaag voor het eerst in de geschiedenis van het model daadwerkelijk een rondje La Sarthe gedaan. Vanwege ruzie met de FIA kon de vette V12 Mazzer destijds niet meedoen aan de 24H.

Race 2

Om de een of andere reden werd de eerste race van vanochtend niet uitgezonden, maar Race 2 is gelukkig gewoon te volgen via de onderstaande livestream van Peter Auto. Het kanaal gaat om 10:00 morgenochtend live. Kijken dus.

Autosport
  • 24 Heures du Mans
  • Peter Auto