'Lamborghini Diablo' zoekt handige klusser

Heb je geld en tijd teveel, geen vrouw en kinderen maar wel twee rechterhanden? Dan is deze vette Diablo echt iets voor jou.

'Lamborghini Diablo' zoekt handige klusser

We lachen replica's wel vaker weg op deze site. Het ombouwen van een doodgewone MR2 of Fiero ziet er nou eenmaal wanhopig en knullig uit. Dat betekent echter niet dat we een hekel hebben aan het idee. Voor auto's als de Shelby Cobra en Ford GT40 is een replica eigenlijk de enige realistische optie. Zeker in de huidige automarkt zijn de meeste tweedehands supercars gewoonweg niet meer te betalen. Voor mensen die de moeite nemen om met een origineel chassis te komen hebben we dus alleen maar respect.

Dit soort gerommel bedoelen we dus niet.

Denkbeeldig glasvezel

Dat brengt ons bij deze 'Lamborghini Diablo' die te koop aangeboden wordt op Facebook Marketplace. Zoals gezegd gaat het hier niet om een omgekatte Peugeot 406, maar een volledig nieuw buizenframe. De auto is een product van Californische kitcarbouwer IFG, wat staat voor het lollige Imaginary Fiberglass.

BMW V12

De Diablo is een bijzondere mix van allerlei onderdelen: de ophanging en achterremmen komen van een Corvette C5, de stuurkolom van 'een Alfa Romeo', de elektrische stuurbekrachtiging van een Camaro en de pedalen en rembekrachtiger zijn van een Subaru.

Bovendien is het frame ontworpen rond een ouderwetse BMW V12. Kennelijk was dit een makkelijke en relatief goedkope optie in de tijd dat de kit populair was. Helaas zijn er geen motor en bak bij geleverd. Wel krijg je de koplampen van een Nissan 300ZX erbij, net als bij het originele facelift model.

Even afbouwen

De verkoper verzekert ons dat er nog veel meer onderdelen bij zijn die hij waarschijnlijk vergeten is. Behalve de motor en bak, voorremmen, glas, voorklep een interieur en vrijwel alle andere relevante technische delen is de Lambo compleet.

De FB Marketplace advertentie geeft een symbolisch bedrag van $1 aan, maar in de beschrijving legt de verkoper uit dat hij graag $30.000 of een goed bod ziet voor zijn hoopje schroot. We zijn bang dat het eerder een tiende van dat bedrag wordt. Mocht je om de een of andere reden alsnog mee willen bieden, dan kan dat hier.

Algemeen
  • Philip Koch via Facebook Marketplace