Dikke 'Lamborghini Aventador' heeft serieus vermogen

Met deze 'supercar' hoef je je niet te schamen bij het stoplicht. De Lambo is snel genoeg dat niemand je erin kan herkennen.

Dikke 'Lamborghini Aventador' heeft serieus vermogen

Lamborghini bouwt tegenwoordig al zelf replica's, maar ze zijn nog altijd stervensduur. Deze Lamborghini Aventador bewijst dat het best goedkoper kan, zonder al teveel snelheid in te leveren. De smaakvol opgebouwde glasvezel supercar is namelijk niet gebaseerd op een Peugeot 406, Toyota MR2 of Pontiac Fiero. De wagen heeft toch echt flink wat paardjes onder de kap.

Volbloed replica

Dat zijn echter geen Italiaanse raspaarden, maar Amerikaanse knollen. Als we even weglopen van de kunststof V12 in de staart vinden we in de neus van de Aventador namelijk een zesliter LS2 V8 van General Motors. Voor de kenners verraadt dit alsnog dat we niet met een echte Italiaanse volbloed te maken hebben. De Lamborghini is namelijk in basis een Pontiac GTO uit 2005, bij ons beter bekend als de Holden of Vauxhall Monaro. Het blok is door de vorige eigenaar opgekieteld van de standaard 400 naar een gezonde 500 pk.

Comfortabele exoot

Schakelen gaat niet via en ingewikkelde bak met dubbele koppeling of een onhandige gated manual, maar met een comfortabele viertraps 4L60E automaat. Je vindt echter geen traditionele pook op de speciale middenconsole: de auto heeft namelijk custom-made bediening aan het stuur. Verder openen de deuren gewoon zoals je gewend bent en zijn er prachtig rode accenten aanwezig in het interieur. Bij het betere weer kun je bovendien een glasvezel targadakje loshalen.

Advertentie opgezegd

De Pontamborghini AventaGTO stond tot voor kort te koop op eBay voor het schamele bedrag van $49.000 (€41.623). Het minimale bod was ingesteld op 42.000 (35.677). Volgens de verkoper was de auto de prijs dubbel en dwars waard omdat hij goed reed en meer dan voldoende vermogen had. De verkoper had de conversie overigens niet zelf uitgevoerd.

Om de een of andere reden deed niemand een bod op de auto, ondanks het professionele verkooppraatje. Inmiddels is de advertentie opgezegd. We onderzoeken nog hoe het kan dat niemand geïnteresseerd was in dit prachtexemplaar.

Algemeen
  • jt1980 via Ebay, Pontiac