Yas Marina geeft voorproefje van wijzigingen circuit

De nieuwe layout van het oersaaie circuit is al voor de helft klaar. In een timelapse video geeft de organisatie een voorproefje.

Yas Marina geeft voorproefje wijzigingen circuit

We hebben er twaalf jaar lang tegenaan moeten kijken, maar het vervelende Yas Marina Circuit gaat dit jaar toch echt op de schop. De vreemde hoekige chicanes bij bocht 5 en 9 zijn er volledig uit gehaald en de zigzag-sectie onder het enorme hotel heeft minder scherpe hoeken en meer ruimte gekregen. De wijzigingen moeten de races op de voorheen oersaaie baan een impuls gaan geven.

Zwakke afsluiter

De Formule 1 rijdt al sinds 2009 laat in het seizoen z'n rondjes op Yas Marina. Vanaf 2014 werd de Grand Prix van Abu Dhabi de vaste afsluiter van het seizoen, maar een echte knaller aan het eind is het maar zelden geweest. Slechts drie keer werd de uitkomst van de titelstrijd er überhaupt bepaald: 2010, 2014 en 2016. Alleen de verwoede poging van Lewis Hamilton om Nico Rosberg in de klauwen van Sebastian Vettel en Max Verstappen te drijven is echt memorabel.

Patroon doorbreken

Buiten die ene uitzondering om heeft de race eigenlijk nooit voor echte spanning gezorgd. Zelfs voor de grootste Max fans was de Grand Prix van vorig jaar toch vooral een uitgebreide gaapsessie, tot het vallen van de finishvlag. We hopen dat de wijzigingen van dit jaar dat patroon toch een keer kunnen gaan doorbreken. In het weekend van 10 tot 12 december gaan we uitsluitsel krijgen.

Yas Marina is het tweede circuit dat dit jaar rigoreus aangepast werd, na het Australische Albert Park. Door de aanhoudende coronaperikelen aldaar zullen we de baan bij Melbourne voorlopig nog even niet terugzien.

Formule 1
  • Yas Marina Circuit