Afgrijselijke knutsel-Camaro is klaar voor de winter 

Met deze fantastische creatie kun je onder alle weersomstandigheden dik doen op de parkeerplaats van de lokale Mac.

Knutsel-Camaro is klaar voor de winter 

De Chevy Camaro is in ons koude kikkerlandje op zichzelf al een indrukwekkende verschijning, maar in de States is het model overal. Als je geen geld hebt om een dikke V8-variant aan te schaffen en toch op wil vallen moet je dus aan de slag met de kitspuit. De eigenaar van deze rood/zwarte V6 deed precies dat en haalde daarmee internetfaam op de Shitty Car Mods Reddit. We proberen de visuele ramp te ontleden.

Naast het matzwarte dak en motorkap zien we een flinke Tokyo Drift achterspoiler en enorme ongespoten wielkastverbredingen. Brede wielkasten op een standaard spoorbreedte is al erg genoeg, maar het kwade genie achter deze Chevy ging nog veel verder. De neus is toegetakeld met wat alleen beschreven kan worden als een gigantische plank, die door moet gaan voor een Time Attack-achtige splitter.

Met reepjes overgebleven plastic van nog een set wielkastverbreders heeft de knutselaar extra 'diveplanes' en 'winglets' geprobeerd toe te voegen. De visuele verontreiniging is zo verschrikkelijk dat we bijna de buitenboord gemonteerde oiliekoeler met losjes gelegde leidingen over het hoofd zagen.

Races en schoonheidsprijzen zal de Chevy niet winnen, maar aan de bootleg WRX naast hem te zien was de auto wel perfect op zijn plek. Iets zegt ons dat de Camaro zijn ware talent pas kan tonen als de winter losbarst. De plank en de zwarte plakken plastic op het front zouden het vast perfect doen als sneeuwploeg. Eén ding is zeker: de bezitter van de veredelde huurauto trekt alle aandacht naar zich toe. Of die aandacht ook positief is laten we even in het midden.

Algemeen
  • RBnick via Reddit