Argentijns veilinghuis biedt auto's Diego Maradona aan

Bijna een jaar na de dood van de voetballegende gaat zijn inboedel het veilingblok op. Tussen de landhuizen, voetbalmemorabilia en fitnessapparatuur zijn ook enkele auto's te vinden.

Argentijns veilinghuis biedt auto's Diego Maradona aan

Op 25 november 2020 verloor de wereld een iconische sportheld. De man met de 'Hand van God' wist met zijn bijzondere speelstijl de harten van voetbalfans te veroveren, maar kwam naast het veld maar al te vaak in opspraak. Bijna een jaar na het overlijden van El Pibe de Oro (The Golden Boy) is de verkoop van zijn overgebleven inboedel over.

Van de miljoenen die El Diego in zijn carriere verdien had was ten tijden van zijn dood ongeveer 100.000 dollar over. Om zijn schulden af te lossen hebben zijn nabestaanden twee landhuizen, een vrachtlading memorabilia, fitnessapparatuur en drie auto's te veil aangeboden via Adrián Mercado. We hebben ze even op een rijtje gezet.

1 | 2016 BMW M4

We vallen maar meteen met de deur in huis. Deze zwarte BMW M4 is het absolute kroonstuk van de kleine selectie vierwielers uit Maradona's inboedel. De supercoupe is nog in volledig originele toestand en heeft slechts 5.900 kilometer op de klok.

Onder de kap vinden we de bekende drieliter twin turbo zescilinder met 431 pk, gekoppeld aan een zeventraps DCT. Naast een handtekening op het dashboard heeft de BMW een bijzondere opties: achter de voorruit en de grille zijn namelijk blauwe flitslampen te vinden. Aangevuld door een politiesirene hielp de verlichting Maradona ongetwijfeld om Argentijnse files te omzeilen. De advertentie vind je hier.

2 | 2018 BMW 750i

Voor de meer ontspannen ritjes was er deze dikke Duitse limo. Met een 4,4 liter twin turbo V8 en 445 pk in het vooronder kon Diego in alle stilte, comfort en snelheid onderweg. Uiteraard is de wagen in topstaat. Meer details vind je hier.

3 | 2015 Hyundai H1

Dan komen we bij de laatste en misschien wel meest opvallende machine uit La Subasta del 10 (de veiling van nummer 10): een Hyundai H1. Met drie zitrijen en plek voor tien is de Koreaanse personenbus ideaal voor een ritje naar de voetbaltraining. De dikke bus ziet er bijzonder goed uit voor zijn leeftijd en kan ongetwijfeld nog decennia mee. Speuren naar verdachte witte spikkeltjes kan hier.

19 december

La Subasta del 10 gaat op 19 december van start. Adrián Mercado heeft nog geen geschatte opbrengst gegeven voor de veilingstukken. Met de invloed van zo'n grote naam zullen de prijzen waarschijnlijk niet mals zijn. Eerder dit jaar werd er voor de Porsche 964 van de overleden voetballer maar liefst 483.000 euro neergeteld.

Algemeen
  • Adrián Mercado, Bonhams