Horner belooft orde in Abu Dhabi: 'Max zal Checo volledig ondersteunen'

Red Bull's opperhoofd heeft de internationale media ervan verzekerd dat Max Verstappen in Abu Dhabi weer samen zal spelen met zijn teamgenoot. Volgens de Brit zal Max er toch echt alles aan gaan doen om Sergio de tweede plek in het rijderskampioenschap te bezorgen.

Horner belooft orde in Abu Dhabi: 'Max zal Checo volledig ondersteunen'

In de slotfase van de Grand Prix van São Paulo ontstond er een verbazende interne rel bij het team van Red Bull. In een veel minder spectaculaire herhaling van het fameuze Multi 21-incident weigerde Max Verstappen een directe team order. De Nederlander was onderweg op de zesde plek na een clash met Lewis Hamilton, een extra pitstop en een penalty.

Door een betere bandenstrategie kwam hij echt toch voorbij aan de als vierde gestarte Sergio Perez. Aan de pitmuur bij Red Bull werd echter de voorwaarde gesteld dat Max zich langs Fernando Alonso zou moeten werken.

Lukte dit niet, dan moest hij de plek teruggeven aan zijn teammaat. Checo had die twee extra punten namelijk hard nodig in zijn strijd met Charles Leclerc om de tweede plek in het rijderskampioenschap. Max weigerde echter keihard mee te spelen met de rest van het team.

Werken als een team

De egoïstische actie van Verstappen kwam hard aan bij Perez. De Mexicaan was verrast en gekwetst door de instelling van zijn teamleider. Tegenover de media bleef hij (in het Engels) echter relatief politiek correct. Dat gaf teambaas Christian Horner meteen de kans om de situatie bij elkaar te lijmen tegenover de pers. In gesprek met Sky Sports gaf de Brit aan dat RBR nog steeds zal werken als een team

"Nee we werken als een team, we racen als een team. Ons doel en prioriteit is om te kijken of we Checo kunnen laten finishen als runner-up in het kampioenschap. Het is iets dat we nog nooit bereikt hebben als team."

"Max heeft ook zijn toewijding gegeven en we zullen ons best doen om het te bereiken in Abu Dhabi. Dus het is een gevecht tussen Checo en Charles en als Max kan helpen op wat voor manier dan ook dan zal hij dat doen."

Volledige steun

Volgens Horner was de miniruzie tussen zijn coureurs meteen na de race al uitgepraat en staan alle neuzen weer dezelfde kant op. Verstappen zal in Abu Dhabi alles gaan doen om de tweede plek in het rijderskampioenschap veilig te stellen voor Sergio Perez, net zoals Checo dat voor hem deed een jaar eerder:

"Ik ga niet in op wat we besproken hebben achter gesloten deuren. De coureurs hebben het besproken, ze hebben de handen geschud en we zijn absoluut gefocust op die volgende race. We hebben deze dingen intern besproken, de coureurs hebben er natuurlijk ook over gesproken, ze zijn heel, heel duidelijk."

"Checo staat op punten gelijk met Charles. Ferrari heeft hun auto's niet omgewisseld. We gaan Abu Dhabi in als team en zullen het beste werk leveren voor Checo om die tweede plek te bereiken, en Max zal dat volledig ondersteunen."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool