Nikita Mazepin presenteert de vijf fasen van een F1-pensioen

De gerenommeerde spinkoning is uit zijn isolement gekomen om de F1-wereld wat wijsheid mee te geven. In een Instagram post beschreef Nikita op ludieke wijze hoe het is om afstand te doen van de Formule 1.

Nikita Mazepin presenteert de vijf fasen van een F1-pensioen

Hij stond aan het begin van het seizoen nog gewoon in de paddock, maar 22 races later is vrijwel iedereen hem alweer vergeten. Nikita Mazepin is de Formule 1 echter nog niet vergeten.

Afgelopen weekend was de controversiƫle Rus aanwezig op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi. Als toeschouwer had hij genoeg tijd om even een opvallende social media post uit te schrijven.

Vijf fasen van F1-rouw

Naar aanleiding van het pensioen van Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Mick Schumacher en Nicholas Latifi leek het Mazepin een goed idee om uiteen te zetten hoe het F1-rouwproces in z'n werk gaat.

Op lollige wijze beschreef hij de ontkenning, woede, onderhandelen depressie en aanvaarding die elke ex-F1 coureur doormaakt. Nikita gaf daarbij een handige tip: als je uit pure obsessies rondjes om je hotel heen knalt, neem dan wel even een stopwatch mee.

Good guy Nikita

Nikita sloot het bericht af met een paar lovende woorden voor de nieuwe F1-pensionado's. De Rus feliciteerde Vettel met zijn klimaatactivisme, wenste hij Daniel Ricciardo veel plezier met zijn toekomstige feestjes, had hij hoge verwachtingen van Nicholas Latifi en stak hij Mick Schumacher nog even een hart onder de riem.

Met de post liet Nikita niet alleen zien toch echt klaar te zijn met de Formule 1, maar ook een verrassend goed gevoel voor humor te hebben.

Formule 1
  • BrunoPress