'Red Bull onthult Ford-partnerschap in New York'

Volgens een insider gebeurt er op bij het Red Bull persevenement op 3 februari een stuk meer dan de onthulling van een nieuwe livery. De locatie in Amerikaanse metropool New York zou namelijk strategisch gekozen zijn om een deal met Ford bekend te maken.

'Red Bull onthult Ford-partnerschap in New York'

Sinds Honda de zoveelste exit uit de Formule 1 aankondigde midden 2020 valt iedereen over elkaar heen om een nieuwe fabrikant aan Red Bull Racing te binden. Na een gefaalde deal met Porsche werden Hyundai en zelfs Alfa Romeo genoemd als potentiële partners.

Afgezien van die wilde speculatie gonst het rond een mogelijke deal met Ford. De Amerikaanse autogigant heeft toegegeven de in Amerika sterk groeiende sport niet te kunnen negeren, en heeft er vanwege het Cosworth-verleden geen problemen mee om niet meer te doen dan stickers aan te leveren. Een sponsordeal waarbij de nieuwe Red Bull Powertrains voor 2026 een Ford-label krijht lijkt dus voor de hand te liggen.

New York, New York

Volgens Formule 1 businessreporter Vincenzo Landino hoeven we echter helemaal niet zo lang te wachten. De lancering van de nieuwe Red Bull-livery in New York op 3 februari zal namelijk al uitsluitsel gaan geven over de Ford-geruchten.

Landino's contacten binnen de industrie is het namelijk opgevallen dat Ford influencers en andere social media mensen richting New York stuurt op dezelfde dag. Dat kan volgens hem dus geen toeval zijn.

Oracle Red Bull Racing Ford?

Een partnerschap drie jaar voor de introductie van de nieuwe motorregels lijkt niet helemaal in het plaatje te passen, zeker omdat de RBPT motoren nog tot eind 2025 van Honda zullen komen. Het is voor Red Bull echter niets nieuws: tussen 2017 en 2020 ging Red Bull immers door het leven als Aston Martin Red Bull Racing, ondanks het feit dat er TAG Heuer (Renault) en Honda-motoren achterin de wagens lagen. De labels werden alleen verwijderd toen duidelijk werd dat Aston Martin een 'eigen' team op ging zetten.

Mochten Landino's vermoedens waar zijn, dan zal Ford waarschijnlijk eenzelfde rol aan gaan nemen. Het gaat de Amerikanen immers puur om de publiciteit. 'Oracle Red Bull Racing Ford' klinkt echter niet zo lekker. Komende vrijdag zal alles duidelijk worden.