Ferrari heeft motoren Leclerc en Sainz preventief vervangen

De Scuderia heeft na een enkele race al geen vertrouwen meer in de eigen power unit. Uit voorzorg is ook de V6 van Carlos Sainz vervangen. De door een penalty getroffen Charles Leclerc nog meer nieuwe onderdelen mee.

Ferrari heeft motoren Leclerc en Sainz 'preventief' vervangen

De 'meest krachtige motor van het veld' is kennelijk nog steeds een van de meest onbetrouwbare. Na de blamage van Bahrein werd al duidelijk dat Charles Leclerc een penalty zou incasseren voor het voor de tweede keer vervangen van de ECU (Control Electronics), maar de Scuderia is in Jeddah nog veel verder gegaan. Uit voorzorg zijn namelijk beide verbrandingsmotoren vervangen.

Smooth operator failure

Aangezien het de eerste keer is dat de V6'en vervangen zijn levert het geen extra penalties op. Bij de wagen van Leclerc is er naast de nieuwe motor en ECU bovendien een nieuwe MGU-H gemonteerd. Opvallend genoeg heeft Ferrari de ECU van Carlos Sainz juist met rust gelaten. Er kan dus al ingezet worden op de reden voor de komende uitvaller van auto nummer 55.

Zichzelf verslagen

Racing or ping pong?

Door de preventieve swap hebben beide coureurs nog twee motoren over voor de overige 21 races, tenzij de eerste motoren toch gered kunnen worden. Charles Leclerc heeft nog twee MGU-H's op voorraad, maar geen ECU's. Aangezien er per seizoen twee beschikbaar zijn en hij nu al op een derde zit zullen er later in het seizoen ongetwijfeld nog meer penalties volgen.

Het lijkt er steeds meer op dat Ferrari zichzelf verslagen heeft voordat de strijd goed en wel begonnen is. Zelfs met extra snelheid kan de Scuderia de concurrentie door uitvallers en penalties niet bijbenen.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots