Kimi Raikkonen zit bij een club waar je niet bij wilt horen

Racelegende Kimi Raikkonen is met recht de nestor van de huidige Formule 1. Met zijn 40 jaar is hij ruim ouder dan Kubica en Hamilton (beiden 34), doch wist hij tot dit jaar zeer constante -en prima- resultaten neer te zetten. Maar momenteel draait Kimi even wat minder.

Kimi

Kimi wisselde dit jaar van Ferrari naar Alfa Romeo, in een grote switcheroo met Charles Leclerc. Hiermee werd ook wel duidelijk dat hij de resultaten van de voorgaande jaren niet zou kunnen evenaren, maar toch startte de Fin het seizoen lekker, met vier puntenfinishes op rij. Ook de races tussen Frankrijk en Hongarije liepen niet onverdienstelijk, met 4 puntenfinishes uit 5 races.

Maar hierna kwam er zand in de machine: Kimi pakte sinds Hongarije geen punt meer, en schaart zich hiermee in een klein rijtje coureurs: beide Williams-rijders en Romain Grosjean. Raikkonens niet bepaald overtuigende teamgenoot Antonio Giovinazzi wist hem tot en met Hongarije alleen in Canada voor te blijven, maar pakte hierna wel punten op Monza en in Singapore. Je zou kunnen stellen dat Kimi in een vormcrisis steekt, maar als je het hem vraagt komt er waarschijnlijk niet meer dan een 'bwoah' uit.

Alfa Romeo staat momenteel mt 35 punten achtste in de constructeursstand, en blijft dit waarschijnlijk ook, tenzij Haas (P9, 28 punten) opeens de geest krijgt. Het gat tot Toro Rosso op P7 is groot. Volgend jaar rijdt het team in dezelfde samenstelling: Raikkonen heeft een contract tot 2021, en Giovinazzi werd onlangs voor een jaar verlengd. Wat er vanaf 2021 met het team gebeurt is ongewis, het is mogelijk dat de aanstaande fusie tussen PSA en Fiat-Chrysler roet in het eten gooit voor Alfa Romeo, maar dit is nog koffiedik kijken.