Oh jeez', schrik je rot als deze Mortymobile in je spiegel opdoemt

Ieder commercieel denkend mens weet: iets dat populair is, moet je uitbuiten met merchandise en aanjagen met gekke projecten. Deze 'Mortymobile', die meelift op het ongekende succes van de serie Rick & Morty, is hier een uitstekend voorbeeld van.

Oh jeez'

De Mazda3, die tv-kanaal Adult Swim in samenwerking met Turo bouwde (promovideo HIER), komt niet op een toevallig moment: het vierde seizoen Rick & Morty is van start gegaan, gisteren werd in de VS de tweede aflevering uitgezonden. Die-hard fans kunnen de auto, met een levensgrote en doodbange Morty uit glasvezel, voor $350 per dag huren. Geen koopje, maar er zal genoeg animo voor zijn. Get schwifty op de speakers, en dan langs elke McDrive om te vragen of ze Szechuan-dipsaus hebben. Lijkt ons briljant. Huurders moeten echter wel minimaal 30 jaar oud zijn, om de een of andere reden.

De huuropbrengsten verdwijnen overigens niet in de zak van de makers, maar gaan naar een organisatie die toetreding van vrouwen in de technische sector bevordert. Show me what you got! Overigens werd ook al eens iets soortgelijks in Rick-versie gemaakt, met onderstaande mobiele pop-up winkel. Wubba-lubba-dub-dub!