Politie arresteert bestuurder langs A2 met 30 kg coke in auto

Wanneer je grote hoeveelheden verdovende middelen transporteert, is het van cruciaal belang om onder de radar te blijven. De 23-jarige Kroaat die gisteravond met 30 kilogram marcheerpoeder werd aangehouden, nam het niet zo nauw met deze gouden regel.

Cocainevangst

De man reed gisteravond op de A2 ter hoogte van Amsterdam in een auto die volgens de politiesystemen mogelijk betrokken is bij de handel in verdovende middelen. Dus natuurlijk gaan agenten dan een kijkje nemen als ze je spotten. 

De controle werd uitgevoerd door een unit van de Landelijke Eenheid, waarbij al snel duidelijk werd dat de auto verborgen ruimtes had. Hierin werd de kostbare lading ontdekt: 30 kg poedervormige neusdelicatessen, met een straatwaarde van €2 miljoen. Maar dat is een beetje kinderachtig, iemand die een dergelijke groothandelshoeveelheid vervoert, gaat dit niet in envelopjes stoppen en per gram uitventen. Ondanks dat kunt u ervan uitgaan dat zijn baas een strop van zo'n 8 à 9 ton lijdt. Genoeg schade om een afrekening te 'rechtvaardigen'.

In ander nieuws: ergens anders op de A2, bij Liempde, onderschepte de politie voor €100 miljoen aan MDMA in een busje. Ook een grote vangst, hoewel het dweilen met de kraan open blijft.