Hij komt. Volkswagen Arteon Shooting Brake

Na een jaar of drie op de markt is de VW Arteon toe aan een opfrisser. De grote vierdeurscoupé uit Wolfsburg krijgt echter ook een extrablits broertje: de Arteon Shooting Brake.

Arteon Shooting Brake

Eind deze maand toont VW de vernieuwde Volkswagen Arteon. Tegelijkertijd komt er een tweede modelvariant in de vorm van een Shooting Brake. Het model lekte vorig jaar al eens uit, maar het was niet helemaal zeker of de auto verder dan het designstadium zou komen. Kennelijk is dat wel zo, want Volkswagen stuurde vandaag het bericht over de op handen zijnde presentatie van de vernieuwde Arteon (belangrijke testvideo) en daarbij ook de wereldpremière van de Arteon Shooting Brake.

Klaus Bischoff opperdesigner van de Volkswagen Group: "Met de Arteon Shooting Brake hebben we een nieuwe balans gecreëerd tussen snelheid, kracht en ruimte." Uiteraard grijpt VW de gelegenheid aan om het interieur te vernieuwen en nieuwe technische foefjes te introduceren.

Ook motorisch brengen de Duitsers weer een aantal wijzigingen. De motoren moeten weer zuiniger zijn en meer efficiency geven.