Zelfgemaakte 'Ferrari' is meloenenkraam in Vietnam

Stoer doen met je replica is voor losers. In Vietnam pakken ze dat compleet anders aan.

Zelfgemaakte 'Ferrari' is meloenenkraam in Vietnam

Wat doe je als je je lading meloenen niet verkocht krijgt? Simpel: je gooit ze in de frunk van je handgebouwde Ferrari-replica. Althans, dat doe je als je een van de jongens van het Vietnamese YouTube-kanaal NHẾT TV bent. Met simpel gereedschap, goedkope materialen en een flinke dosis talent en creativiteit maken ze regelmatig replica's van de meest exotische supercars en superbikes.

Flinke collectie

De jongens van NHẾT begonnen met simpele frames en kartonnen panelen, maar zijn inmiddels overgestapt op glasvezel. De collectie omvat onder andere een Ferrari FXX K, Kawasaki H2R, Lamborghini Aventador SVJ, Ducati Panigale, Mercedes SLS AMG, Bugatti Chiron, Lamborghini Sian en de hier afgebeelde 488 GTB.

De Ferrari bestaat uit sloopafval, verschillende auto-onderdelen en het luchtgekoelde eencilindertje van een waterpomp, waarmee het apparaat volgens de bouwers 60 kilometer per uur moet halen. Mocht je een vrije dag hebben dan kun je het hele proces nakijken op het kanaal.

Meloenenkraam

Als het vlaggenschip van NHẾT wordt de 488 replica overal bij betrokken. Zo ook bij de lokale markt. De jongens komen op het briljante idee om de Ferrari te gebruiken als opvallend meloenenkraampje. Uiteindelijk is het vooral een smoes om de verbeteringen aan het wagentje te laten zien, maar het is een gaaf gezicht om het hele dorp te zien verzamelen bij de unieke replica. Ze zijn er duidelijk trots op, en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Algemeen
  • NHẾT TV
  • NHẾT TV