Shovel ramt persfotograaf de sloot in bij Lunteren

Een stel randdebielen in het Gelderse Lunteren had duidelijk geen behoefte aan pottenkijkers.

Shovel ramt persfotograaf de sloot in bij Lunteren

Mad Max-taferelen in het rustige Lunteren, aldus Omroep Gelderland. Maandagavond werden een persfotograaf en zijn vriendin aangevallen door boze buurtbewoners nadat ze zich klaar maakten om beelden te maken van een autobrand. Het stel werd verbaal belaagd door een klein groepje mannen. Er zou ook met stokken op de auto van de fotograaf geslagen zijn. Het groepje droop na een tijdje af, maar even later kwamen ze klaarblijkelijk terug met zwaar materieel.

Met auto en al

Met behulp van een flinke shovel drukten de aanvallers de fotograaf en zijn vriendin met auto en al de sloot in. De Volkswagen Passat belandde uiteindelijk op zijn dak. Gelukkig stond er geen water in de sloot en konden de twee met lichte verwondingen en de schrik vrij komen. De auto raakte zwaar beschadigd aan het dak en is waarschijnlijk een afschrijver.

Doodsbedreigingen

Roland Heitink van Persbureau Heitink vertelde tegenover Omroep Gelderland dat een van zijn persfotografen het zag gebeuren: "Hij kon net op tijd wegkomen, maar is wel met de dood bedreigd. Je ziet de agressie tegen journalisten toenemen en nu dit. Gewoon een journalist die met auto en al door een shovel de sloot in wordt geduwd. Dat is echt heel heftig".

De politie heeft twee mensen aangehouden, waaronder de bestuurder van de shovel. Een officiële verklaring van de politie over het incident volgt nog. Een video van het incident vind je hier.

Nieuws
  • Omroep Gelderland
  • Omroep Gelderland