Nee! Benzineprijs weer op recordniveau van 2012

De gemiddelde landelijke adviesprijs heeft binnen een dag hetzelfde niveau bereikt als de horrordagen van 2012. Misschien kun je voorlopig beter met de fiets naar de supermarkt.

Nee! Benzineprijs weer op recordniveau van 2012

Als gevolg van de coronaperikelen werken we steeds meer thuis en reizen we minder ver. Uiteindelijk rijden we dus veel minder en is er minder vraag naar brandstof. Als er minder vraag is, maar veel aanbod, dan gaat de prijs omlaag. Tenminste, dat zou je denken. Toch is dat niet het geval.

In de olieproducerende landen zijn ze ook niet op hun achterhoofd gevallen: daar zijn ze gewoon een stuk minder gaan produceren. Nu is de vraag dus weer hoger dan het aanbod en rijzen de prijzen de pan uit.

2012

Negen jaar geleden schrokken we nog van de absolute piek van €1.895 gemiddeld voor een litertje ouderwetse E95. Sinds vandaag betaal je net zoveel voor de met ethanol aangelengde troep van tegenwoordig, aldus United Consumers. Gisteren was de gemiddelde prijs nog 0.004 cent lager. De relatief grote sprong binnen 24 uur wekt de suggestie dat het nog lang niet over is. Een gemiddelde prijs van boven de €1.90 is niet ondenkbaar.

E98

Als je geen zin hebt in "groene" brandstof waar je auto meer van gaat zuipen en slechter van gaat lopen betaal je al snel meer dan twee euro voor een litertje "E5", oftewel E98. Mensen met een oudere auto of een dikke motor onder de kap gaan dus extra bloeden de komende tijd. Een terugkeer naar de goed oude tijd van 2016, toen de gemiddelde prijs rond de €1.50 lag, lijkt voorlopig niet waarschijnlijk.

Nieuws
  • Dodge