Kies maar: BMW M3 CS of Mercedes C63S AMG bij Domeinen

Een dubbeldikke aanbieding bij onze favoriete overheidsinstantie. Welke criminele supersedan past het beste bij jou?

Kies maar: BMW M3 CS of Mercedes C63S AMG bij Domeinen

Het is weer eens tijd om een kijkje te nemen in de keuken van de Dienst Domeinen Roerende Zaken. De instantie is verantwoordelijk voor het verhandelen van goederen die bij de overheid overbodig zijn geworden, of in beslag genomen zijn van wanbetalers of deelnemers aan het criminele circuit. Zo kun je aankloppen voor een oude legertruck, maar ook voor een zeldzame klassieke Porsche, een lekker snelle Golf R, een potente Audi RS2 of een statige Rolls-Royce.

Supersedans

Vandaag zijn we echter iets anders op het spoor. Toevallig hebben ze bij Domeinen twee rivalen uit de Duitser supersedan-categorie in de aanbieding. De titanenstrijd tussen BMW en Mercedes begon eind jaren '80 al in de DTM, maar het merk uit Beieren vertikte het lange tijd om consistent een sedan aan te bieden. Pas vanaf de E90-generatie kon er echt een lijn getrokken worden.

De twee hoofdrolspelers van vandaag stammen uit het tweede tijdperk van dat gevecht: de F80 M3 en de W205 C63 AMG. Maar het zijn natuurlijk niet zomaar de standaard sportversies: beide zijn de absolute top van hun modelreeks. We zetten ze even tegenover elkaar.

'18 BMW M3 CS

De F80 M3 was in basis al een indrukwekkende auto, maar de gelimiteerde CS (1200 exemplaren) was op alle fronten net even een beetje meer. De drieliter twin turbo zesinlijn ging van 420 naar 460 pk en het gewicht daalde met 50 kilo dankzij het gebruik van carbon, alcantara en dunner glas. De aandrijving gaat zoals het bij een BMW hoort alleen via de achterwielen. De sprint van 0-100 wordt geklaard in 3.9 seconden. De pret eindigt bij een afgeregelde 280 kilometer per uur.

De CS bij Domeinen is van 2018, een van de laatsten van zijn soort. De auto is een originele Nederlandse en is in het verleden al eens gespot in de omgeving van Amsterdam. Met slechts 22.523 kilometer op de klok is de hardcore supersedan nog maar net ingereden. Het ziet er allemaal dan ook bijzonder netjes uit, op een klein schaafplekje op de carbon splitter na dan. Interesse? De advertentie vind je hier.

'17 Mercedes-Benz C63S AMG

De C63S heeft een compleet ander recept om ongeveer dezelfde prestaties te bereiken. Onder de kap vinden we een vierliter twin turbo V8 die 510 pk en maar liefst 700 Nm uitbraakt: 50 pk en 100 Nm meer dan de Beemer. Het extra vermogen gaat echter net als bij de BMW naar de achterwielen. Wel is de Merc een stuk zwaarder: 1560 vs 1630 kilo. Het resultaat is een iets langzamere sprinttijd van 4.0 seconden. Normaal gesproken houdt de C het voor gezien bij 250 kilometer per uur, maar op aanvraag stond AMG een top van 290 toe.

De spierwitte C63S die bij Domeinen mag verblijven stamt uit 2017 en kwam een jaartje later naar Nederland. Aan de op de achterbank tentoongestelde handleiding kunnen we afleiden dat de auto zijn leven begonnen is in Hongarije. De spotterbrigade heeft de auto in het verleden opgemerkt in Vlaardingen. De AMG heeft in vier jaar tijd slechts 65.362 kilometer op de digitale teller mogen zetten. Net als zijn rivaal is de Mercedes in prima staat. Toch liever een Hongaarse bazenbak met een ster? De advertentie vind je hier.

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken