Horrorbeelden: Filipijnse douane vernielt zeven exoten

Op de Filipijnen doen ze niet moeilijk met smokkelwaar: met grof geweld werden 21 illegaal geimporteerde auto's met de grond gelijk gemaakt.

Horrorbeelden: Filipijnse douane vernielt zeven exoten

Als je als fraudeur in aanraking komt met de lange arm der wet in Nederland, loop je grote kans dat je illegaal verkregen goederen in beslag genomen worden. Heb je met drugsgeld een dikke M3 of een fijne Ferrari gekocht, dan komt de wagen bij de Dienst Domeinen Roerende Zaken in de catalogus te staan. Vervolgens veilt de overheid de auto tegen relatieve bodemprijzen.

Duterte

Onder de keiharde vuist van Filipijnse president Rodrigo Duterte gaat dat echter heel anders. In plaats van geld te slaan uit illegale goederen gebruikt Duterte de luxeproducten als afschrikmiddel. Misdaad loont niet, is de boodschap.

Met die missie werd vandaag met veel geweld een groep van 21 illegaal geïmporteerde auto's kort en klein geslagen. De zeven meest bijzondere werden apart vernield in een video die moet dienen als waarschuwing voor criminelen.

Speciale McLaren

Met behulp van een flinke graafmachine en mokerhamers gingen de douanemedewerkers onder andere een Bentley Flying Spur, Porsche 997 Carrera S, Toyota Solara, Mercedes SLK, Lotus Elise, Hyundai Genesis en een wel heel bijzondere McLaren te lijf.

Het gaat namelijk om een 620R, de gelimiteerde straatversie van de 570 GT4 racer. Naar verluidt meldde de vorig eigenaar de auto aan als een Porsche Cayman om importbelastingen te ontduiken. Dankzij zijn stunt zijn we van de 350 geplande exemplaren dus een eentje kwijt.

Horrorvideo

Lokale nieuwszender News5 mocht aanwezig zijn bij de sloopsessie. De pijnlijke beelden bekijk je hieronder in een echte horrorvideo.

Algemeen
  • Philippines Bureau of Customs
  • News5Everywhere