Bentley brengt Pikes Peak naar je huiskamer

Dankzij een samenwerking met Fanatec kan iedereen de teugels van de 750 pk sterke Pikes Peak Bentley in handen nemen. Het unieke stuur is identiek aan het wiel dat Rhys Millen in handen zal krijgen op de bekende berg in Colorado.

Bentley brengt Pikes Peak naar je huiskamer

Je verwacht het misschien niet, maar de beroemde heuvelklim van Pikes Peak en het prestigieuze Britse luxemerk gaan de laatste jaren hand in hand. Met licht aangepaste varianten van de Bentayga en de Continental GT W12 heeft Bentley zelfs twee records voor productiewagens in handen. Als overtreffende trap komt dit jaar een hevig aangepaste versie van de Continental GT3 in actie.

Fanatec

Naast een aangepast aerodynamisch pakket en een flink opgefokte vierliter twin turbo V8 op biobrandstof heeft Bentley voor de Pikes Peak-wagen een speciaal stuur ontwikkeld. Het volledig uit carbon vervaardigde stuurtje is het product van een samenwerking met simrace-leverancier Fanatec. In ongewijzigde vorm zal het stuur door de gaming specialisten aangeboden worden aan het grote publiek.

Eén op één

Net als met het BMW M4 GT3-stuur is het Bentley Pikes Peak wiel geen goedkope replica, maar één op één uitwisselbaar met de versie die Bentley daadwerkelijk in de auto gebruikt. Dat betekent dat alle knoppen, schakelaars, flippers, de verlichting en het scherm gewoon werken. Uiteraard is het stuur volledig vervaardigd uit carbon.

Vier cijfers

Het Bentley-stuur zal in een gelimiteerde oplage worden geproduceerd. Wanneer je hem niet gebruikt kun je hem zelfs tentoonstellen met een bijgeleverde standaard. Over specifieke prijzen rept Fanatec nog geen woord, maar we gaan er vanuit dat het niet onder de vier cijfers komt. Neem je je gaming echt serieus en heb je een bak met geld over, dan kun je het stuur alvast even bekijken bij Fanatec.

Cargasm
  • Bentley