Unieke Pagani Zonda Revolución zoekt nieuw baasje

Heb je toevallig extreem diepe zakken en een sterke voorkeur voor carbon? Dan is deze Zonda Revolucion de perfecte occassion.

Unieke Pagani Zonda Revolución zoekt nieuw baasje

De Pagani Zonda heeft schijnbaar de eeuwige jeugd. Wat ze bij Pagani ook aan speciale Huayra's produceren, de vraag naar extreme interpretaties van de nu al 22 jaar oude V12 supercar blijft even sterk.

Officieel eindigde de productie al in 2017, maar voor de superrijken zijn de orderboekjes gewoon nog open. Een paar maanden geleden zagen we namelijk weer een one-off. Maar wat als je te lui bent om zelf een Zonda samen te stellen? Dan kun je natuurlijk gewoon de occasionmarkt op.

Revolucion

In 2013 kwam Pagani met de Zonda Revolución op de proppen. Het model was de ultieme evolutie van de legendarische Zonda R. De Revolucion nam het stokje over van de R Evolution van 2012 en bezat dezelfde zesliter Mercedes-AMG V12 met 800 pk en 730 Nm. Op een gewicht van 1070 kilo levert dat een pk/gewicht verhouding op van 758 pk per ton.

De echte verbeteringen zaten in de aerodynamica, dankzij de toevoeging van een automatisch DRS-systeem. Daarnaast werden de carbon-keramische remmen opgewaardeerd om zowel de remkracht als de levensduur te verbeteren. Bovendien zijn de schijven 15% lichter dan die van de Zonda R.

5/5

Van de Zonda Revolución werden uiteindelijk slechts vijf exemplaren gebouwd, waarvan de auto die bij BH Auction aangeboden wordt de laatste is. Dat maakt de auto al uniek genoeg, maar nummer 5 is tevens de enige die in blauw carbon uitgevoerd is. Ook in het interieur en op de kleppendeksels komen verschillende blauwtinten naar voren. Het moet je smaak maar zijn.

Eigen circuit

Net zoals de R en R Evolution was de Revolución nooit bedoeld voor straatgebruik. Het is een pure racer zonder compromissen, afgezien van de tweede stoel natuurlijk. Ook de uitlaat kent geen restricties, waardoor een track day op een gemiddeld circuit met strenge geluidseisen onmogelijk is. Je kunt dus maar het beste zelf een circuit of verlaten vliegveld huren of kopen. Al moet dat voor de clientele van de Revolución geen probleem zijn.

Miljoenenauto

BH Auction durft nog geen prijs te noemen, maar naar verwachting zal de auto niet voor minder dan $5 miljoen van de hand gaan. Gezien de zeldzaamheid en populariteit van de Zonda is dat geen verrassing. Heb je toevallig een enorm landgoed of een prive eiland met een circuitje erop? Dan kun je hier alvast de advertentie bekijken.

Cargasm
  • BH Auctionaa