Yes! Goodwood Festival of Speed is terug

Het grootste auto-evenement op de kalender is weer terug! In het weekend van 8-11 juli kunnen we weer genieten van allerlei exotische racers en hypercars op de oprit van Lord March.

Yes! Goodwood Festival of Speed is terug

Na anderhalf jaar misère gaat de wereld langzaam maar zeker weer een beetje open. Dat betekent niet alleen dat je weer een terrasje mee kunt pakken, maar ook dat onze favoriete evenementen de deuren weer open mogen gooien. Dankzij de corona-restricties moesten we het vorig jaar doen met het publiek-loze SpeedWeek-concept, maar dit jaar is het bekende Goodwood Festival of Speed weer terug.

Testevenement

Onder de huidige regels in het Verenigd Koninkrijk had het festival normaal gesproken te maken gehad met een maximaal aantal van 5000 bezoekers, maar de Britse overheid heeft voor het evenement een uitzondering gemaakt. Goodwood is namelijk opgenomen in het Events Research Programme, een project dat dient om de risico's van grote evenementen live te beoordelen.

Dit betekent dat bezoekers veertien dagen voordat de poort open gaat een negatieve test of een volledige vaccinatie moeten hebben gehad. Verder zijn er wat aantallen betreft geen restricties. Bezoekers kunnen dus op de ouderwetse manier genieten van de pracht en praal dat het ultieme autofeestje biedt. Nieuwe supercars, oude racers, unieke prototypes, motorfietsen, rallywagens, drifters, en nog veel meer.

2020

Helaas voor autoliefhebbers die zin hebben in een spontane trip zijn tickets voor Goodwood zo goed als uitverkocht. De organisatie heeft namelijk de toegangskaarten voor de evenementen van 2020 gehonoreerd. Hetzelfde geldt voor de terugkerende Revival op Goodwood Circuit.

Het klassieke racefeestje wordt onder dezelfde voorwaarden gehouden op 17 tot 19 september. Voor de vergelijkbare 78th Members Meeting op 16-17 oktober zijn nog wel kaarten te krijgen, maar daar moet je uiteraard een lidmaatschap voor hebben.

Ook de Revival mag dit jaar weer los.

Aanwezigheid

Dat de fans terug mogen komen is natuurlijk geweldig, maar hoe zit het met de merken, auto's en bekende coureurs? Reisrestricties zouden nog steeds een effect kunnen hebben op het aanbod. Goodwood verzekert ons er op hun site echter van dat ze een vol programma in petto hebben. De eerste racelegende heeft zich bovendien al gemeld.

Alleskunner Mario Andretti kijkt ernaar uit om de fans te begroeten op FoS: "Goodwood in juli klinkt voor mij prachtig op dit moment. Ik ben blij met de uitnodiging en kijk ernaar uit om er voor de derde keer te zijn. Het is werkelijk een van de meest fan-vriendelijke autosport evenementen. Een echt uniek juweeltje. Er is simpelweg niets zoals dit op de planeet."

Mario Andretti en wijlen Sir Stirling Moss, Festival of Speed 1998.

Livestreams

De meesten van ons kunnen er dit jaar helaas niet bij zijn, maar zoals altijd worden de evenementen live uitgezonden op YouTube. Gelukkig valt het Festival of Speed precies tussen de Grand Prix van Oostenrijk en de Grand Prix van Groot Brittannië.

Je hebt dus alle tijd om ervan te genieten en het ligt bovendien perfect op de route voor de Formule 1-teams. Wil je er toch zelf bij zijn? Dan moet je helaas wachten tot de normale ticketverkoop begint voor 2022. Voordat het zover is kun je 8-11 juli in ieder geval in je agenda zetten.

Autosport
  • Goodwood