George Russell doet bandentest voor Mercedes

Kort na de blunder van Bottas mag de jonge Brit op de Hungaroring testen voor het kampioenschapsteam. Aangezien de 18 inch Pirelli's bedoeld zijn voor volgend jaar maakt de aankondiging de nodige tongen los.

George Russell doet bandentest voor Mercedes

De dagen van Valtteri Bottas als Mercedes-rijder lijken dan toch echt geteld. Afgelopen weekend veroorzaakte de Fin op de Hungaroring een enorme ravage in de eerste bocht door zich op knullig wijze te verremmen. Het is de tweede keer dit seizoen dat Bottas een kostbaar Mercedes W12-chassis afschrijft, iets dat hem onder de nieuwe budget cap niet in dank afgenomen wordt.

In het kampioenschap staat hij bovendien slechts vierde, achter de McLaren van Lando Norris die hij zondag torpedeerde. Zelfs voor een duidelijke tweede rijder presteert Valtteri dus ondermaats. De geruchten over zijn vervangen worden daarom steeds sterker, vooral na de uitspraken (in verleden tijd) van teambaas Toto Wolff.

Bottas na de kostbare crash op de Hungaroring.

Bandentest

De aankondiging dat Bottas' gedoodverfde vervanger George Russell een bandentest mag doen met Mercedes gooit wederom olie op het vuur. Na een kortstondige flirt met Red Bull heeft de jonge Brit zich recent duidelijk verbonden aan de Duits-Britse formatie, waardoor de dreiging voor Valtteri alleen maar groter werd.

Bovendien reed Russell een puike race in Hongarije, waar hij in eerste instantie negende finishte achter teamgenoot Nicholas Latifi. Het waren de eerste punten voor Williams in 2.5 jaar. Russell's oproep aan het team om Latifi de prioriteit te geven toen deze in de chaos zomaar derde lag zal bij Mercedes bovendien niet onopgemerkt gebleven zijn. Een teamspeler is natuurlijk precies waar ze naar zoeken voor het stoeltje naast Lewis Hamilton.

2022

Vandaag doet George zijn rondjes echter niet in de beroerde Williams FW43B, maar de scrabble-waardige Mercedes-AMG F1 W12 E-Performance voor een test van de nieuwe 18-inch Pirelli banden.

In april reden Hamilton en Valtteri Bottas al met het 2022-rubber, maar toch is de keuze om Russell in de Mercedes te zetten blijft een opvallende. George had prima met zijn huidige team het programma kunnen doorlopen. De timing zo vlak na een baaldag voor Bottas is de kers op de taart.

Spook van Sakhir

Als je er een paar korreltjes zout bijneemt zou je kunnen zeggen dat Russell alvast even een introductiedagje doet met een Mercedes-debuut voor volgend jaar in het achterhoofd. Uiteraard is er verder nog niets bevestigd, maar de voortekenen worden steeds moeilijker om te negeren. Het spook van Sakhir achtervolgt Valtteri Bottas nog steeds.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1, Formula 1