Countach-ontwerper haalt uit: 'Ik heb niets met de fantasieloze remake te maken'

Het creatieve genie achter de originele Lamborghini Countach kan de cynische retro-hybride niet waarderen. Volgens Marcello Gandini is hij nooit op de hoogte gebracht van de productieplannen voor de nieuwe Countach.

Countach-ontwerper haalt uit: 'Ik heb niets met de fantasieloze remake te maken'

Hij werd afgelopen zomer met veel bombarie aangekondigd: de 'nieuwe' Countach. Lamborghini joeg de PR-machine flink aan rond de onthulling van de retro-hommage, maar het eindresultaat was op z'n zachtst gezegd teleurstellend. Een hybride Aventador met een ongeïnspireerde bodykit kon de hype en met name de vraagprijs van 2,3 miljoen euro niet bepaald rechtvaardigen. De onthulling van de recreatie van het eerste oude Countach-prototype trok de aandacht iets weg van de nieuweling, maar ergens in Italië bleef een design grootmeester op zijn tanden bijten.

Gandini

Legendarische topontwerper Marcello Gandini heeft met afschuw gekeken naar de presentatie van de Countach LPI 800-4. Als hoofdverantwoordelijke voor onder andere de Alfa Romeo Montreal, Lancia Stratos, Renault 5 Turbo en d Lamborghini Miura, Urraco, Jarama, Espada én Countach weegt de mening van de 83-jarige Italiaan bijzonder zwaar. Na zich een maand lang verbeten te hebben over de verloedering van 'zijn' ontwerp heeft Gandini via het PR-bureau van zijn dochter Marzia Gandini Provera een statement naar buiten gebracht.

Misleid door Mitja

Gandini verklaart met klem dat hij totaal niet betrokken was bij de creatie van de retro-melkkoe, noch heeft hij er zijn goedkeuring aan gegeven. Lamborghini heeft hem zelfs niet verteld van de productieplannen. Bij een gefilmd interview met Lamborghini ontwerpbaas Mitja Borkert werd een model van de LPI 800-4 aan Gandini getoond, maar Borkert noemde het ontwerp een 'persoonlijk cadeau' in plaats van een productiewagen.

Gandini voelt zich dan ook misleid, zo legt het statement uit: "Niet voor, en ook niet tijdens het interview werd verklaard dat de auto gepland stond voor een beperkte productie. Meneer Gandini erkende het gebaar en glimlachte slechts uit beleefdheid. Aangezien het bovengenoemde later gebruikt werd [voor promotie van de remake], is het belangrijk om wat feit en recht te zetten. De correctie is ook nodig vanwege de talloze verzoeken over meer helderheid vanuit Marcello Gandini door leden van de pers en professionals in de ontwerpindustrie de laatste paar weken."

Lamborghini Centro Stile chef Mitja Borkert

Fantasieloos, hol ontwerp

Na de misleiding door Borkert laat Gandini geen spaan heel van de 'herinterpretatie' van zijn meest bekende ontwerp. De nieuwe Countach is volgens hem geen baanbrekend, gedurfd ontwerp, zoals het origineel was. In plaats daarvan is het een cynische, extreem luie herhaling van zetten gedrapeerd over een gedateerd chassis. Het model is wat Marcello betreft identiek aan de inmiddels tien jaar oude Aventador:

"Marcello Gandini wil bevestigen dat hij geen enkele rol had in deze operatie. Als de auteur van en schepper van het originele ontwerp uit 1971 wil Gandini duidelijk maken dat de 'makeover' zijn geest en visie niet weerspiegelt. De geest van innovatie en het breken met tradities ontbreekt naar zijn mening volledig in dit ontwerp: 'Ik heb mijn identiteit als ontwerper gebouwd, zeker toen ik werkte aan supercars voor Lamborghini, op een uniek concept: elk nieuw model waar ik aan werkte zou een innovatie zijn, een breker, iets dat compleet verschillend was vergeleken met zijn voorganger."

"De moed, de vaardigheid om een breuk te creëren zonder te blijven hangen in het succes van de vorige auto, het zelfvertrouwen om niet vast te houden aan gewoontes waren de essentie van mijn werk. Het is duidelijk dat de markten en de marketing veel veranderd is sindsdien, maar wat mij betreft is het herhaling va een model uit het verleden het toonbeeld van het tegengaan van de principes van mijn designtaal."

Ondanks alle tegenstand van de oude grootmeester heeft het trucje gewerkt: alle 112 geplande exemplaren zijn al verkocht.

Achtergrond
  • Lamborghini