Valentino Rossi mist Gulf 12H race vanwege thuisquarantaine

De motorkoning moet helaas nog even wachten voordat hij zijn carriere op vier wielen kan beginnen. De Italiaan mag vanwege verplichte thuisquarantaine niet afreizen naar Dubai voor de 12H GT3 race.

Valentino Rossi mist Gulf 12H race vanwege thuisquarantaine

Valentino Rossi heeft eigenlijk geen introductie nodig. De zevenvoudig MotoGP kampioen is immers een levende legende. In augustus werd duidelijk dat de racegekke Italiaan de overstap wil maken van twee naar vier wielen, het liefst met maatje en superfan Lando Norris.

Vanwege zijn eerdere deelnames aan de Gulf 12H in Abu Dhabi en de Bahrein 12H werd hij meteen in verband gebracht met de GT3-klasse, de DTM en Le Mans. Begin december wakkerde hij die geruchten verder aan met een test voor het WRT Audi team op Valencia.

Thuisquarantaine

Dit weekend stond de tweede start voor Valentino bij de Gulf 12H op de planning. De Italiaan zal echter niet naar Abu Dhabi af kunnen reizen om zijn stints in de Kessel Racing Ferrari 488 GT3 te doen. Rossi heeft voorafgaand aan de race contact gehad met iemand die positief getest werd op COVID-19. Hierdoor moet hij verplicht in een tien dagen lange thuisquarantaine. Aangezien de race al op 8 januari is zal hij dit jaar dus geen deel uit kunnen maken van 'zijn' team.

Schade inhalen

De Ferrari met het iconische #46 gaat echter gewoon van start, ook zonder Valentino. Rossi's halfbroer en MotoGP coureur Luca Marini en goede vriend Alessio Salucci worden voor de race vergezeld door GT-racer David Fumanelli. Of The Doctor de schade elders in zal gaan halen is nog niet bekend. We wachten nog altijd op de precieze details rond de nieuwe carriere van Vale46.

Autosport
  • Ferrari