'Nicholas Latifi stapt over naar IndyCar in 2023'

De F1-prutser is in verband gebracht met een stoeltje in die andere grote single seater klasse. Volgens de goed ingevoerde David Land zal Goatifi volgend jaar aanschuiven bij Chip Ganassi Racing voor een volledig seizoen, inclusief ovals.

'Nicholas Latifi stapt over naar IndyCar in 2023'

Na drie jaar klungelen in de koningsklasse van de autosport moet Nicholas Latifi op zoek naar een positie elders. De Canadees werd kort na zijn verlies ten opzichte van invaller Nyck de Vries door Williams aan de kant gezet, en heeft geen kans om het stoeltje van Mick Schumacher bij Haas over te nemen.

Zoals verwacht heeft de erfgenaam van het Sofina-voedselimperium zijn zinnen gezet op een campagne aan de andere kant van de grote plas.

Meteen in het diepe

IndyCar en NASCAR journo David Land heeft immers via bronnen vernomen dat Latifi in gesprek zou zijn met het IndyCar-team van Chip Ganassi. In tegenstelling tot voormalig conculega Romain Grosjean zou Nicholas echter niet voorzichtig beginnen met een 'road course'-schema, maar meteen in het diepe springen met een volledig seizoen.

De sporadisch snelle stuntelaar zal dus ook op razendsnelle ovals de muur op kunnen gaan zoeken. Of King Latifi zich ook zal proberen te kwalificeren voor de iconische Indy 500 durfde Land echter niet te zeggen. Latifi zou voor Chip Ganassi een aantrekkelijke keuze zijn vanwege zijn Sofina-geld, dat eenvoudig een gat in het budget van het team zal kunnen dichten.

Ex-F1 club

Mochten de geruchten waar zijn, dan wordt Nicholas Latifi de zesde voormalig F1-coureur op de startlijsten van de IndyCar. De Canadees sluit zich aan bij Alexander Rossi, Marcus Ericsson, Romain Grosjean, Takuma Sato en Juan Pablo Montoya. Inmiddels zijn vier van die vijf al Indy 500 winnaars. Zal 'Little Nicky' hetzelfde kunnen doen? De tijd zal het leren.

Formule 1
  • BrunoPress