Russell: 'Mercedes zal vanaf race 1 sterk zijn in 2023'

Volgens de facto teamleider George Russell was het seizoen van 2022 niet meer dan een toevallig dipje. Volgens de Brit staan de SIlberpfeilen volgend jaar gewoon weer vooraan.

Russell: 'Mercedes zal vanaf race 1 sterk zijn in 2023'

Mercedes heeft een lange en trotse geschiedenis rond het temperen van verwachtingen. Sinds bleek dat het team in 2014 met afstand de beste auto en motor gebouwd had zijn de berichten vanuit de PR-afdeling altijd opvallend bescheiden geweest.

Keer op keer werden er honderden zandzakken geplaatst in de persberichten, waarna bleek dat de auto weer eens niet bij te houden was. Als nieuwkomer heeft George Russell die memo kennelijk echter nog niet gehad.

Zandzakken vergeten

In een interview met BBC Radio Norfolk besloot George zijn team namelijk juist aan te prijzen voor 2023. Na de fouten van dit jaar zal Mercedes volgens hem hard terug gaan slaan, ondanks de achterstand op Red Bull en Ferrari:

"Ze zijn niet vergeten hoe ze een snelle auto moeten bouwen. We hadden het dit jaar gewoon fout. We hadden een verkeerde filosofie. We sloegen een weg in die de verkeerde bleek te zijn. Soms heb je een lange tijd nodig om je daaruit te komen."

"Nu heb ik het gevoel dat dat gelukt is en we daar verder op bouwen. We zitten een stap achter Red Bull en Ferrari en we hebben een hoop inhaalwerk te doen - maar we zullen zeker vanaf race 1 in een veel sterkere positie zitten dit jaar."

Op scherp gezet

Na zijn overstap vanuit het ploeterende Williams verwachtte Russell uiteraard mee te zullen vechten aan de kop met Mercedes. Het team had immers de afgelopen acht jaar zonder onderbreking alle constructeurstitels naar zich toe getrokken. George was uiteraard teleurgesteld toen duidelijk werd hoe ver het team achter lag, maar ziet het seizoen toch als een positieve ervaring. De tegenslag heeft het team immers weer op scherp gezet:

"Wanneer je je bij een team als Mercedes voegt verwacht je overwinningen. Ik voelde me klaar om te vechten voor overwinningen en kampioenschappen dit jaar maar je moet je verwachtingen gewoon temperen. Je moet je doelen iets bijstellen en het is heel intrigerend geweest voor me dit jaar, om te zien hoe het team omging met deze situatie."

"Ik ben hier voor de lange termijn en ook al wilde ik overwinningen en vechten voor die titel in 2022, als team zetten deze moeilijkheden ons op scherp voor de komende jaren. Ik hoop dat ik over tien jaar terugkijk en zeg dat het seizoen van 2022 een positieve was op de reis."

Formule 1
  • BrunoPress