Niki Lauda en stikstof waren trending in 2019

Google heeft zijn inmiddels traditionele 'Year in search' over 2019 gepubliceerd. U zocht dit jaar onder andere op 'Chateau Meiland', 'Ajax', maar ook racegrootheid Niki Lauda en stikstof passeren de revue.

RIP Niki

Google's Year in search is altijd de moeite van het bekijken waard, om drie redenen: het is een lijstje, en iedereen is dol op lijstjes; het geeft een aardige blik in de psyche van de Googelaar/internetter en wat hem/haar toch vooral bezig houdt; er zit altijd een gelik(e)te video bij, als je van superdiverse feelgood-woke-bagger vol overcoming adversity houdt althans.

In de 2019-lijst zien we onder andere de dit jaar overleden totaalheld Niki Lauda, hij prijkt op plek 3 onder het kopje 'sporters', achter zwemfenomeen Maarten van der Weijden en Paulien van Deutekom, de schaatster die in januari van dit jaar veel te jong overleed. Opvallend is wel dat we Max Verstappen nergens in de top 10 zien, dus kennelijk wil Google ons wijsmaken dat we ineens niet meer op Max googlen. Wie er wel instaat: Tim Coronel (P9).

'Wat is stikstof?'

Onder het kopje 'wat is...' vinden we nog een aantal auto-/mobiliteitsgerelateerde onderwerpen: op P4 'wat is stikstof', omdat demense zich toch een beetje willen inlezen over de reden waarom ze binnenkort allemaal met 100 over de snelweg moeten sukkelen. Op P8 vinden we de legitieme vraag 'wat is PFAS?'. U vindt het lijstje HIER, de bombastische video staat hieronder. Pak de tissues maar vast - hoewel die voor een echte internetbewoner altijd al binnen handbereik liggen.

Gute Nacht, süsser Prinz