Kistenfabrikant waarschuwt: Wat Carlos Ghosn deed is heel gevaarlijk

Twee weken geleden ontsnapte oud-CEO van Renault en Nissan Carlos Ghosn uit Japan. Hij deed dat in een een kist voor muziekinstrumenten. Fabrikant Yamaha, dat naast motoren ook instrumenten maakt, waarschuwt nu: mensen doe Carlos niet na, het is levensgevaarlijk.

Carlos ghosn

Sinds Carlos Ghosn zijn naam veranderde in Carlos Gone is er veel gebeurd. Zo liet hij van de week zijn visie op de gang van zaken zien. Daarvoor lekten langzamerhand alle details uit van de vlucht uit de huisarrestvilla, via de kogeltrein en de muziekkist om het privévliegtuig in te komen.

Juist het element van de muziekinstrumentenkist is voor Yamaha de reden om een waarschuwing te geven. Nou ja, eigenlijk zeggen ze dat dát niet precies de redenis, maar wij weten natuurlijk wel beter. Volgens Yamaha is het gevaarlijk op hun Twitteraccount schreef het Japanse bedrijf: "We won't mention the reason, but there have been many tweets about climbing inside large musical instrument cases. A warning after any unfortunate accident would be too late, so we ask everyone not to try it."

De tweet van Yamaha kreeg veel likes en retweets. Daarop benadrukte Yamaha nogmaals dat ze echt liever niet hebben dat mensen voor de grap in een muziekkist gaan zitten.