Chips! Chevrolet stopt productie Camaro

Chevrolet heeft de productie van de Camaro stilgelegd. De muscle car wordt opgeofferd voor beter verkopende crossovers.

Chips! Chevrolet stopt productie Camaro

De Chevrolet Camaro wordt voorlopig niet meer gemaakt. Maar waarom? Voorbereidingen op de elektrische toekomst van 2030? Meer ruimte in het gamma voor zinloze SUV crossover dingen? Nee. De echte reden is veel simpeler: er is een chronisch tekort aan computerchips. Zonder de semiconductors kan is het voor General Motors gewoon onmogelijk om auto's te bouwen.

Deuren dicht

Het chip tekort heeft The General ertoe gedwongen offers te moeten maken. De productie in verschillende fabrieken was al vertraagd, maar die situatie bleek niet langer houdbaar. GM heeft daarom besloten om de fabriek in Lansing, Michigan te sluiten.

De fabriek is verantwoordelijk voor de productie van de Cadillac CT4 en CT5, en de Camaro. De muscle car is daarbij het grootste slachtoffer aangezien de Cadillacs ook in China gebouwd worden.

Pickups, SUVs en crossovers

De Camaro is naar alle waarschijnlijkheid opgeofferd om de lucratieve pickup, SUV en crossover modellijnen te beschermen. Zelfs in die fabrieken ligt het werk echter grotendeels stil en de Silverado's rollen momenteel van de band zonder cilinderuitschakeling. Het tekort aan chips wordt verwacht nog tot het eind van het jaar te duren.

Tegenover The Detroit News legde een woordvoerder van GM de situatie uit: “We blijven nauw samenwerken met onze leveranciers om oplossingen te vinden en de impact op GM te verminderen. Onze bedoeling is om de verloren productie bij deze fabrieken zo goed mogelijk te compenseren."

Techniek
  • Chevrolet