Nissan 400Z laat zich zien

Het nieuwste snoepje van Nissan is alweer het internet op gelekt.

Nissan 400Z laat zich zien

Eind vorig jaar kwam Nissan opeens met de Z Proto, de voorzet voor het volgende hoofdstuk in de bekende sportwagenlijn. Aangezien de 370Z alweer sinds 2008 meeloopt kwam de concept car geen moment te vroeg. Nissan presenteerde de auto als een complete revolutie, maar oplettende kijkers hadden al snel door dat het alweer om een uitgebreide facelift ging. Toch mogen we in tijden van crossovers en SUV's blij zijn dat de Japanners nog een poging wagen.

400Z

Net zoals de Z Proto lijkt de productieversie een combinatie te zijn van verschillende retro-elementen. De neus en het silhouet zijn verwijzigingen naar de aloude 240Z, terwijl de kont meer weg heeft van de 300ZX (Z32) uit de '90's. Met dat laatste model heeft de 400Z iets gemeen: ook bij de nieuweling vinden we een drieliter twin turbo V6 onder de kap. Als geheel is de auto vrij ingetogen te noemen. Er zijn geen onnodige vouwen, dikke diffusers of enorme uitlaten te bekennen.

Verboden vrucht

Dat de 400Z er goed uitziet is allemaal leuk en aardig, maar daar hebben we als Nederlanders bar weinig aan. De auto komt hier namelijk niet op de markt. erg jammer, want we kunnen wel wat ouderwetse achterwielaangedreven coupe's met een dikke V6 en een handbak gebruiken.

Helaas betekenen de strenge Europese emissie-eisen en zware belastingdruk dat het voor Nissan niet haalbaar is om de 400Z hier aan te bieden. De auto zou hier toch onbetaalbaar geworden zijn. Gelukkig hebben we de foto's en filmpjes nog,

Nieuws
  • turbologyllc
  • 400ZC CLUB, carbnplug, kaiser370z