Huh? Opel vervangt badges door QR-codes

Corsa, Astra, Insignia? Vanaf vandaag kun je het verschil niet meer met het blote oog zien.

Huh? Opel vervangt badges door QR-codes

Vroeger waren de typenamen, uitvoeringen en motorisaties enorm belangrijk bij de aanschaf van een auto. Overal kreeg je een badge bij. L, LS, GL, GLS, het hele alfabet kwam voorbij. Tegenwoordig heb je echter niet zoveel meer aan die verschillende aanduidingen. De meeste auto's hebben namelijk maar een of twee verschillende motoren en het aantal verschillende uitvoeringen is vaak ook maar karig.

iQR-code

Om al die saaie eenheidsworst iets op te fleuren heeft Opel een nieuwe methode bedacht. Met de iQR-code kun je via je smartphone er precies achter komen met welke Opel je te maken hebt. De iQR-code is een variant van de traditionele vierkante QR-code en kan in allerlei vormen getekend worden.

De Duitsers zijn van plan de iQR-codes toe te gaan passen op al hun modellen. In het vervolg zullen de autos dus niet meer te voorzien worden van traditionele plakletters en badges. Als proefkonijn voor dit concept diende de opvallende Manta GSe ElektroMOD, een elektrische restomod van de klassieke Manta A.

De iQR-code op de Manta GSe ElektroMOD

Connectiviteit

Als je de iQR-code van een Opel scant krijg je op je smartphone leuke animaties te zien die met de auto te maken hebben. Maar er kan nog veel meer: via de technologie heeft Opel van zijn modellen miniatuur gemeenschappen gemaakt. Iedereen die de iQR-code scant kan via zijn smartphone in contact komen met de inzittenden van de Opel. Door het vrij uitwisselen van spraakberichten, appjes en video's hoopt het merk het gevoel van verbinding tussen mensen te verbeteren.

Functionaliteit

De iQR-code is er echter niet alleen voor de lol, je kunt je leven er volgens Opel daadwerkelijk makkelijker mee maken. Met Via de code kun je alle processen met betrekking tot je eigen auto uitvoeren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met je iQR te betalen.

Bijvoorbeeld bij de dealer. Met een ingebouwde scanner kan je lokale Opel-garage je auto herkennen en automatisch de kosten van de reparatie afschrijven. Dat hoef niet in euro's, ook cryptovaluta zoal bitcoin wordt door het systeem geaccepteerd.

Efficient de toekomst in

Met de revolutionaire iQR-techniek gaat Opel vastberaden de toekomst in. Het systeem staat het merk toe om veel meer te doen met minder opslagruimte. Die efficiënte aanpak is de sleutel voor een toekomst waarin digitale interacte centraal zal staan. Opel is er in ieder geval klaar voor.