Bentley stuurt Continental GT3 naar Pikes Peak

Bentley gaat voor een hattrick op de bekende berg in Colorado.

Bentley stuurt Continental GT3 naar Pikes Peak

Het is misschien niet een link die je snel zou leggen, maar Bentley en Pikes Peak gaan de afgelopen jaren goed samen. In 2018 stuurde het Britse luxemerk voor het eerst een afgevaardigde naar de Pikes Peak International Hillclimb om een record te vestigen.

Dat was meteen het meest ongeschikte model in het gamma: de gigantische Bentayga SUV. De kolos was niet aangepast en wist uiteindelijk het record voor productie-SUVs neer te zetten met een tijd van 10:49.9. In 2019 was het de beurt aan de Continental GT W12. De coupe ging net als zijn dikke broertje in ongewijzigde vorm de berg op. Een tijd van 10:18.488 was voldoende om het overall-record voor productiewagens op Bentley's naam te zetten.

De recordbrekende Bentayga op de finish.

GT3

Voor hun derde en laatste bezoek aan de Peak zet Bentley een stuk hoger in. Het merk heeft aangekondigd een Continental GT3 Gen 2 in te gaan zetten voor de editie van 2021. Dat is een serieuze sprong vanaf de standaard Continental. De GT3 heeft beschikking over een vierliter twin turbo V8 met rond de 550 pk onder de GT3-regels.

Op Pikes Peak kunnen de restrictors er echter af, waardoor vermogens richting de 700 pk denkbaar worden. Geen luxe in de ijle lucht boven op de berg. In tegenstelling tot de standaard GT heeft de GT3 alleen achterwielaandrijving. Daar staat tegenover dat de auto ongeveer een ton minder weegt dan het productiemodel. Wellicht kan Bentley onder de vrijere Pikes Peak-regels zelfs nog wat van die 1.300 kilo afschaven. Over aerodynamische aanpassingen wordt geen woord gerept, maar we verwachten een set enorme vleugels, diffusers en winglets om de Conti zo veel mogelijk downforce te geven.

Time Attack

Na de twee productierecords lijkt Bentley met de GT3 Gen 2 zijn zinnen gezet te hebben op het Time Attack-record. Time Attack staat grootschalige aanpassingen toe, maar is niet zo extreem als de Unlimited-klasse. Het huidige record staat op naam van David Donner en zijn Porsche 911 GT2 RS Clubsport met een tijd van 9:36.559.

De GT3 in kwestie komt van klantenteam FastR. De auto wordt sinds 2019 ingezet in het Britse Time Attack kampioenschap. Wie er achter het stuur plaats gaat nemen is nog niet bekend.

Autosport
  • Bentley