Dit smeulende hoopje ellende was een Lamborghini Urus

Een Taiwanese Urus zette ondanks zijn Duitse roots de traditie van het merk voort: onverwacht compleet afbranden.

Dit smeulende hoopje ellende was een Lamborghini Urus

Italiaanse exoten mogen maar al te graag in de fik vliegen, dat is een gegeven. Zoiets verwacht je echter niet zo snel bij een auto als de Lamborghini Urus. De super-SUV is immers een flink aangepakte Audi Q7. Of Porsche Cayenne. Of Volkswagen Touareg. Een zwarte Urus in Taiwan bewees echter dat het model nog over voldoende Italiaans DNA beschikt.

Acht maanden

De zwaarlijvige stier kwam aan zijn einde op de National Freeway 1 nadat achterin de auto brand ontstond. De vlammen werden opgemerkt door de bestuurder van een sleepwagen, die tevergeefs probeerde de auto te blussen. Binnen enkele minuten brandde de Urus volledig uit. De 29-jarige eigenaar verklaarde tegenover lokale nieuwszender SET News dat hij de auto slechts acht maanden in zijn bezit had gehad en er geen indicatie was waarom de Lambo in lichterlaaie ging.

Kortsluiting

In een verklaring aan Taiwan News gaf de lokale brandweer aan dat het inferno waarschijnlijk veroorzaakt werd door kortsluiting linksachter in de Lamborghini. Het brandje dat daardoor ontstond zou zich vrijwel meteen verspreid hebben naar de brandstoftank.

Het verlies van de Urus is extra zuur als je kijkt naar de Taiwanese prijs voor de auto. De super-SUV kost 9.99 miljoen in New Taiwan dollars. Dat is omgerekend zo'n 430.000 euro. Zelfs in het zwaarbelaste Nederland betaal je 'slechts' €274.844 voor een basis-Urus. Volgens Taiwan News is de eigenaar echter een telg van een rijke industrie-familie. Er zal dus niet erg lang om de Lamborghini gerouwd worden.

Nieuws
  • Changhua County Fire Department
  • 4Drive YOUCAR