Ferrari SF90 Stradale testwagen is zwarter dan zwart

Vantablack is back: Ferrari test met de superzwarte kleur voor prototypes.

Ferrari SF90 Stradale testwagen is zwarter dan zwart

Twee jaar geleden werd de wereld met dank aan BMW voor het eerst blootgesteld aan 'Vantablack', een kleur die zwarter dan zwart is. De tint werd in 2014 ontworpen door Surrey NanoSystems en is in staat om 99.965% van het licht te absorberen. Hierdoor vallen de lijnen van een auto zodanig weg dat het lijkt alsof je naar een slechte tekening zit te kijken. Helaas voor BMW sloeg de kleur niet aan, ondanks het feit dat de lak de gruwelijke lijnen van een X6 verborg.

BMW X6 Vantablack

Prototypes

Bij Ferrari heeft de superzwarte tint een tweede leven gekregen op een SF90 Stradale. De hybride hypercar dient naar alle waarschijnlijkheid als een testwagen voor een nieuw soort camouflage. Vantablack zou de ingewikkelde camouflage-patronen die fabrikanten gebruiken om de lijnen van prototypes te verbergen kunnen vervangen.

Aangezien de auto eruit ziet als een bug in een video game is het voor spionagefotografen lastig om te bepalen waar ze nou precies een kiekje van geschoten hebben. We verwachten de komende tijd veel meer te zullen zien van diepzwarte prototypes uit Maranello.

Algemeen
  • BMW
  • Varryx