Gehavende Lamborghini Murcielago Roadster is prima donor

Zin in iets anders dan een LS of K-series swap? Deze 6,2 liter Lamborghini V12 ligt voor het oprapen.

Gehavende Lamborghini Murcielago Roadster is prima donor

Bij motorswaps denk je niet meteen aan Lamborghini. En dat heeft natuurlijk zo z'n redenen. De motoren zijn nou eenmaal niet zo makkelijk te vinden. Je kunt helaas niet zomaar bij het merk aankloppen voor een stekkerklare crate engine. Daar hebben we de Amerikanen voor. En Honda. De enige optie om zo'n goddelijke twaalfcilinder te bemachtigen is sloperijen in de gaten houden.

Arizona

Zo vonden we deze vroege Lamborghini Murcielago Roadster bij AZ Cycle Parts LLC uit het Amerikaanse Phoenix, Arizona. Het bedrijf specialiseert zich in het opsporen en strippen van exotische supercars en sportwagens. Een concurrent voor Copart dus. Uit de weinige foto's van de wagen in intacte staat kunnen we opmaken dat de Lambo een flinke klapper heeft gemaakt met de bestuurderskant. Waarschijnlijk een enkeltje vangrail.

Ongeschonden

Zoals bij alle echte supercars ligt de motor van de Murcielago natuurlijk achterin, waardoor de V12 van de impact weinig vernomen heeft. Dat weten ze bij AZ Cycle Parts maar al te goed. Het 6,2 liter Bizzarrini twaalfpitter met 580 pk en 650 Nm is meteen uit de staart getrokken en afgestoft. Dat hoef je dus niet meer zelf te doen.

Onbetaalbaar

Waar je wel aan moet denken is je portemonnee. Het vrijwel kale blok moet namelijk omgerekend zo'n €37.000 opbrengen. Wil je de E-gear robot-handbak erbij? Dat is nog eens €14.370. Zelfs het differentieel krijg je niet mee voor minder dan €5.234. Mocht dit toch iets te prijzig zijn voor je kit car, dan kun je altijd nog een velg kopen ter waarde van €1477. Staat leuk onder de Golf. Of misschien toch een stuur voor het gamen? Een motorkap aan de muur van de mancave? De volledige collectie Lambo-onderdelen vind je hier.

Algemeen
  • AZ Cycle Parts LLC