Jay Leno ramt Tesla Model S Plaid naar wereldrecord

Voor zijn TV-show Jay Leno's Garage heeft Jay Leno als eerste een officiële run met de nieuwe Tesla Model S Plaid kunnen doen. Het werd meteen een record.

Jay Leno ramt Tesla Model S Plaid naar wereldrecord

Jay Leno is op dit moment de snelste man ter wereld...in een productieauto. Met dank aan de nieuwe Tesla Model S Plaid is de legendarische komiek en autoverzamelaar op dit moment recordhouder voor de snelste tijd op de quarter mil.

Met een tijd van 9.247 is de Tesla ongeveer twee tienden sneller dan de tijd van de Bugatti Chiron Sport. Leno zat hiermee akelig dicht op de fabrieksopgave van 9.23 seconden. De tijd werd geverifieerd met officiële apparatuur van Amerikaanse dragrace-organisatie NHRA.

Stoomauto's

In het CNBC programma The News with Shepard Smith werd Leno even aan de tand gevoeld over de bloedsnelle EV. Zoals alleen hij dat kan trok hij meteen de vergelijking met zijn uitgebreide verzameling stoomauto's. Beiden aandrijflijnen leveren immers hun maximum vermogen en koppel vanaf het nulpunt. Jay is er bovendien trots op dat een Amerikaans product voor een fractie van de prijs een exotische Europese hypercar te kakken kan zetten.

VPN

Verder dan een korte clip van 15 seconden kwam het helaas niet bij CNBC. Het volledige item wordt bewaard voor het zesde seizoen van Jay Leno's Garage. Mits je een VPN op je apparaat hebt kun je de afleveringen kijken via de site van de zender.

Elektrisch
  • CNBC Television