Fix een klassieke lowrider bij Domeinen

Wil je de show stelen bij de Mac maar is een verlaagde Golf GTI je te saai? Pak dan deze extreem oranje Oldsmobile bij Domeinen.

Fix een klassieke lowrider bij Domeinen

Onze favoriete overheidsdienst heeft weer een bijzondere wagen in de aanbieding. Na onder andere een fraude-Audi, elegante Porsche, straatrace Civic en een mini-verzameling oude Mercedessen is er bij de Dienst Domeinen Roerende Zaken een opvallend stukje Detroit steel in de prijslijsten verschenen: een rasechte lowrider.

Midsize

Het model in kwestie is een in opvallend oranje gespoten Oldsmobile Cutlass Supreme uit 1981. De zogeheten personal luxury car werd met z'n 5080 millimeter lengte destijds gezien als een 'midsize' coupe. Hier aan de andere kant van de grote plas noemen we dat toch vooral erg groot.

Naast de opvallende lak zijn er meer wijzigingen uitgevoerd aan de Oldsmobile: de auto staat op de voor een lowrider zo kenmerkende spaakwielen en is voorzien van een nieuw cremekleurig vinyldak. De behuizing van de koplampen heeft een koperachtige tint meegekregen, terwijl het front, de kofferklep en de deurgrepen versierd zijn met witte pinstriping. Op de kont vinden we de passende tekst 'Orange Juice'.

Wansmaak is ook smaak

Het opvallende uiterlijk wordt aangevuld door een minstens zo oogverblindend interieur. Overal waar het maar mogelijk was is het interieur van de Cutlass bekleed met een geribbelde, op het oog loszittende oranje stof.

Vaal mosterdgele accenten, licht oranje panelen met diamantpatroon en een chromen plaat in de middenconsole vullen het palet aan. Als absoluut kroonstuk is er een chromen kettingstuur aanwezig. Je moet er maar van houden. Wansmaak is ook smaak.

Hydrauliek

Het verchroomde controlepaneel dat losjes op de passagiersstoel ligt geeft aan dat we met het echte werk te maken hebben, De Cutlass is zoals het een originele lowrider betaamt voorzien van hydraulische vering.

Door een van de vier hendels over te halen kun je de veerpoten individueel aansturen. Het systeem bevindt zich in de kofferbak en wordt daar vergezeld door een matchend reservewiel.

Low and slow

Met een lowrider hoeft het allemaal niet zo hard, en dat komt in dit geval erg goed uit. De flitsende Oldsmobile komt met z'n astmatische motor namelijk amper vooruit. Onder de kap ligt niet eens een door emissie-eisen flink geknepen V8, maar een lusteloze 3,8 liter V6 van Buick.

Met veel pijn en moeite perst het blok er 112 pk en 258 Nm uit. Dat is op het standaard gewicht van 1485 kilo al te weinig, laat staan met inbegrip van de zware hydrauliek. In standaard vorm bereikt de 'Supreme' de honderd pas na 15,7 ellenlange seconden.

Sinaasappelsap

Geef je niks om snelheid of een lekker geluid en wil je vooral je GTA San Andreas-fantasieën uitleven in de polder, dan is deze auto perfect voor jou. Met slechts 83.730 mijl (134.750 kilometer) op de klok kan de Cutlass nog jaren mee. Over twee maanden is het gigantische pak sinaasappelsap bovendien belastingvrij. Geïnteresseerd, CJ? De advertentie bekijk je hier.

Algemeen
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken