Wolff rakelt opnieuw oud zeer op: 'Iedereen weet dat Lewis Hamilton een achtste titel had moeten hebben'

Toto kan die laatste ronde in Abu Dhabi nog altijd geen plekje geven. Volgens de Oostenrijker werd 'de beste coureur aller tijden' die dag overduidelijk een zekere titel door de neus geboord.

Wolff rakelt opnieuw oud zeer op: 'Iedereen weet dat Lewis Hamilton een achtste titel had moeten hebben'

De inmiddels legendarische seizoensfinale van vorig jaar zit bij velen nog altijd vers in het geheugen, maar de voorheen zo felle discussie over de zin en onzin van dat weekend is toch al redelijk afgezwakt. In het kamp van Mercedes worden ze echter kennelijk nog elke nacht badend in het zweet wakker. Met name teambaas Toto Wolff blijft het incident met de safety car procedure maar herhalen.

Iedereen weet het

Tegenover Square Mile begon Wolff er nog maar een keer over. Volgens hem is het overduidelijk dat het kampioenschap in het voordeel van Sir Lewis besloten had moeten worden. De achtste titel wil Toto nu mogelijk gaan maken door de tegenvallende Mercedes van dit jaar aan te pakken:

"Ik denk dat Hamilton een achtste titel had moeten hebben afgelopen jaar, iedereen weet dat, maar nu moeten een auto bouwen die hem in de positie brengt om voor die achtste titel te gaan en dat is fundamenteel mijn verantwoordelijkheid. Maar dat is goed. Ik heb de controle over die situatie."

Lewis beschermen

Naast het oplappen van de W13 voelt Wolff zich vooral geroepen om zijn stercoureur te beschermen tegen negatief commentaar. Hamilton kende een ongewoon beroerde seizoensstart, waardoor er al snel twijfels ontstonden over zijn kwaliteiten. Het feit dat rookie George Russell de ervaren Brit vaak te snel af was wekte de suggestie dat Lewis over zijn top heen was.

...tegen George?

Door zich meerdere keren publiekelijk te verontschuldigen richting Hamilton hoopte Toto de aandacht te vestigen op de gebreken van de auto, en niet de coureur. Hamilton is immers 'de beste aller tijden':

"Ik moet hem beschermen, want mensen zijn achter hem aan gegaan, wat niet correct is. Het is volledige onzin: hij is de beste coureur aller tijden. De auto is gewoon ondermaats. George heeft er soms minder mee geworsteld omdat hij het misschien meer gewend is om moeilijke auto's te rijden in de staart van het veld, maar Lewis had gewoon vaak pech. Hij had nog twee podiums kunnen scoren en dan was de balans zo omgeslagen. [Ik heb mijn excuses aangeboden] om er zeker van te zijn dat iedereen begrijpt dat de auto niet presteert, en dat het niet de schuld van de coureur is."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Red Bull Content Pool