Japanse curator ramt bijzondere auto dwars door eeuwenoud toilet

Een man werkzaam voor de Kyoto Heritage Preservation organisatie heeft het zichzelf wel erg moeilijk gemaakt. Bij een werkbezoek aan een 15de eeuws toiletgebouw wist de curator in de verkeerde versnelling te zetten. Volgas achteruit vernielde de beste man precies dat culturele erfgoed dat hij had moeten beschermen.

Japanse curator ramt auto dwars door eeuwenoud toilet

Het leven kan soms heel ironisch zijn. Zo kun je als politieagent gearresteerd worden, en kan een brandweerman een brand stichten. E en curator van historisch erfgoed in het Japanse Kyoto heeft zichzelf recent in een soortgelijke situatie weten te werken. Bij een werkbezoek aan een historisch gemeenschappelijk toiletgebouw wist de beste man namelijk de nodige schade aan te richten.

Schijtbezoek

Volgens de BBC had de curator zijn wagen voor de toilettempel geparkeerd. Toen hij besloot weg te gaan vergat hij even dat de automaat van zijn bolide in de R-stand geschakeld was. Dat staat helaas nog altijd niet voor Race, maar voor Reverse.

De auto schoot vervolgens plankgas achteruit door de eeuwenoude deur van de tempel. Gelukkig hield de man het stuur recht, waardoor de historische latrines onbeschadigd bleven. Toen hij eenmaal tot stilstand gekomen was belde de niet nader genoemde brokkenpiloot netjes zelf de politie.

Dubbele schade

De antieke deur was overigens niet het enige Japanse culturele erfgoed dat bij het incident beschadigd raakte. De curator ramde namelijk door de tempel in een unieke machine: de WiLL Vi. Het eigenaardig uitziende wagentje was een product van een bijzondere samenwerking tussen uiteenlopende Japanse bedrijven om de hippe millennial jeugd te bereiken.

Bierbrouwer Asahi, electronicagigant Panasonic, snoepfabrikant Ezaki Glico, reisleiders Kinki Nippon Tourist Company, meubelmaker Kokuyo Corporation, cosmeticaproducent Kao Corporation en autobouwer Toyota maakten allemaal deel uit van het WiLL-project.

De op de Citroën Ami, Mazda Carol en Ford Anglia geïnspireerde WiLL Vi was het eerste model dat Toyota onder die merknaam uitbracht in 2000. Er is dan ook geen enkel Toyota-logo op de auto te vinden. Het retrowagentje was gebaseerd op het platform van de Vitz, die we in Europa kennen als de Yaris. De Vi hield het slechts twee modeljaren uit en werd opgevolgd door de VS (Corolla) en de Cypha (Vitz/Yaris).

In 2004 werd het WiLL-project stopgezet. Toyota nam de geleerde lessen mee naar Amerika en creëerde daar het jeugdmerk Scion. Tussen 2003 en 2016 probeerden de Japanners met doelgerichte modellen de Amerikaanse millennials te paaien.

Algemeen
  • Kyoto Prefectural Board of Education
  • YTV News