Daniel Ricciardo proeft van Ford V8 Supercar (video)

Ter viering van het nieuwe partnerschap tussen Red Bull en For ging derde rijder en professionele promojongen Daniel Ricciardo even op bezoek bij het hoofdkwartier in Michigan. CEO Jim Farley had een smakelijke verrassing van thuis voor hem klaarstaan.

Daniel Ricciardo proeft van V8 Supercar bij Ford hoofdkwartier (video)

Vorig week kondigden Red Bull en Ford in New York een nieuwe samenwerking aan. Vanaf 2026 zal Red Bull Powertrains het Ford-label opgeplakt krijgen en zal de Amerikaanse autogigant assisteren met het elektrische gedeelte van de nieuwe aandrijflijn. Aangezien iedereen toch al aan de oostkust van de States was leverde de onthulling een kans op om een bezoekje te brengen aan het Ford hoofdkwartier in Dearborn, Michigan.

Omdat Daniel Ricciardo als derde rijder de komende tijd weinig te doen heeft nam hij de taak op zich. Na een rondleiding ging hij samen met CEO Jim Farley met allerlei modellen het testcircuit te lijf, inclusief een rechtsgestuurde Mustang Mach 1.

Mustang Supercar

Het hoogtepunt van de dag kwam echter in de vorm van een van de favoriete demo's van Jim Farley: een door Dick Johnson Racing Team Penske gebouwde Mustang Supercar. De 650 pk sterke V8-toerwagen is uiteraard bedoeld voor de fameuze Australische serie, maar is sinds de overstap naar Gen3 overbodig geworden. Farley grijpt nu elke mogelijke kans om het monster uit te laten, maar dit keer liet hij het over aan de professional.

Aussie in Michigan

Als onvervalste Aussie had Daniel het uiteraard flink naar zijn zin in de brute Supercar. Via de Twitter-account van Ford Performance deelde hij zijn kijk op de ervaring:

"Ik heb bijna elke bestaande Ford gereden en ik ben net uit dit monster gestapt. Er zit een beetje Aussie in mij. Een beetje V8 Supercars hier in Michigan - wat ver van huis is, maar ik voelde me er thuis in. Het was een hoop lol. Ik ben heel erg dankbaar dat Ford me hier wilde hebben."

Drie keer is...

Het is inmiddels al de derde keer dat DannyRic met Supercars geflirt heeft. In 2016 kreeg hij via Red Bull de sleutels van de Holden Sandman demowagen, met een experimentele 3,6 liter twin turbo V6. Die motor kwam echter nooit aan de start.

Drie jaar later - onder de vleugels van Renault - kreeg hij de kans om een Nissan Altima Supercar uit te proberen. Met zijn ritje in de Ford Mustang heeft hij alle deelnemende merken van de laatste vier jaar aan de tand gevoeld. Wellicht zal hij met het oog op een relaxter bestaan binnenkort dan toch de overstap gaan maken.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool